ΚΤΕΟ: Παρατείνεται το προσωρινό κλείσιμο των ΚΤΕΟ (τόσο δημοσίων, όσο και ιδιωτικών) έως και την Κυριακή 3 Μαΐου, στο πλαίσιο της προστασίας των εργαζομένων και των πελατών, από τον κορωνοϊό. Ωστόσο, θα επαναλειτουργήσουν κανονικά από τις 4 Μαΐου, με τους πελάτες να προσέρχονται μόνο κατόπιν ραντεβού, με το προσωπικό να φορά υποχρεωτικά μάσκα και γάντια και να κάνει χρήση αντισηπτικού.

Στα ΚΤΕΟ θα εξακολουθούν ωστόσο να διενεργούνται οι τεχνικοί έλεγχοι για τα φορτηγά και τα λεωφορεία που εκτελούν διεθνείς μεταφορές, καθώς και η έκδοση της Κάρτας Ελέγχου Καυσαερίων (Κ.Ε.Κ.) τους. Επίσης ισχύει η παράταση τεχνικού ελέγχου και έκδοσης κάρτας καυσαερίων για 45 ημέρες, για όσα οχήματα ήταν υπόχρεα για έλεγχο στο διάστημα από Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020 έως και την Κυριακή 3 Μαΐου 2020.

Ωστόσο, όπως είναι γνωστό, οι μήνες Μάιος και Ιούνιος είναι οι πιο παραγωγικοί μήνες για τα ΚΤΕΟ κυρίως στην Αττική. Εάν σε αυτό το χρονικό διάστημα προστεθούν και οι έλεγχοι των μηνών όπου τα ΚΤΕΟ βρίσκονταν σε αναστολή λειτουργία, αναπόφευκτα θα δημιουργηθούν συνθήκες συνωστισμού. Στους παραπάνω ελέγχους πρέπει να συνυπολογιστούν και οι εκπρόθεσμοι έλεγχοι που πρέπει να πραγματοποιηθούν άμεσα λόγω μεταβίβασης (έμποροι που έχουν πουλήσει αυτοκίνητα και δεν μπορούν να μεταβιβάσουν λόγω έλλειψης ισχύοντος Δελτίου Τεχνικού Ελέγχου).

Υπό αυτό το πρίσμα τα στελέχη του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών εξετάζουν τα οχήματα των οποίων τα Δελτία Τεχνικού Ελέγχου λήγουν στο διάστημα από 16 Μαρτίου έως και 3 Μαΐου 2020, να μπορούν να προσέρχονται για τον περιοδικό τεχνικό έλεγχο 60 ημέρες από την καταληκτική τους ημερομηνία στο Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου. Για παράδειγμα αν σε κάποιο όχημα με ημερομηνία λήξης Δελτίου Τεχνικού Ελέγχου στις 8 Απριλίου να πρέπει να έχει ελεγχθεί από ΚΤΕΟ έως τις 8 Ιουνίου 2020.

Όσον αφορά στον υπολογισμό του παραβόλου εκπρόθεσμου ελέγχου των οχημάτων που είχαν καταστεί εκπρόθεσμα πριν την έναρξη της αναστολής λειτουργίας τα στελέχη του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών εξετάζουν να μην λαμβάνεται υπόψη και να μην προσμετρά το χρονικό διάστημα από 16 Μαρτίου έως και 3 Μαΐου 2020. Δηλαδή αν σε κάποιο όχημα με καταληκτική ημερομηνία 15 Οκτωβρίου 2019 προσέρχεται για τεχνικό έλεγχο στις 5 Μαΐου 2020 να επιβάλλεται πρόσθετο Τέλος εκπρόθεσμου ελέγχου που αντιστοιχεί στους εκπρόθεσμους ελέγχους από 1 έως 6 μήνες και όχι για τους εκπρόθεσμους πέραν των 6 μηνών. Αντίστοιχα το ίδιο εξετάζεται και για τις λοιπές κατηγορίες χρέωσης εκπρόθεσμου παραβόλου.

Επίσης εξετάζεται οι τεχνικοί έλεγχοι να πραγματοποιούνται αποκλειστικά κατά προτεραιότητα ραντεβού και να ισχύουν οι σχετικοί κανόνες πρόληψης για την ταυτόχρονη παρουσία κοινού στον χώρο αναμονής των εγκαταστάσεων.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις