Το θέμα της αλλαγής των όρων εργασιακών συμβάσεων των δημοσιογράφων του τηλεοπτικού σταθμού «TEMPO» φέρνει στη Βουλή ο βουλευτής του ΣΥΝ Π. Λαφαζάνης.


Σε σχετική ερώτησή του προς τους υπουργούς Τύπου Χρ. Πρωτόπαπα και Εργασίας Δ. Ρέππα, ο κ. Λαφαζάνης αναφέρει ότι «ως αποτέλεσμα της μεταβολής του προγράμματος του «TEMPO» σε ψυχαγωγικό αλλάζουν ριζικώς και βλαπτικώς οι όροι συμβάσεων εργασίας δεκάδων δημοσιογράφων του πολιτικού και του ειδησεογραφικού ρεπορτάζ, οι οποίοι στην ουσία απολύονται δια της εξωθήσεως σε παραίτηση» τονίζει ο κ. Λαφαζάνης.


Ερωτά, δε, τους υπουργούς πως είναι δυνατόν το κανάλι «TEMPO» να διαθέτει προσωρινή άδεια λειτουργίας χωρίς ενημερωτικό πρόγραμμα και σε τι ενέργειες θα προβούν, ώστε να γίνουν σεβαστοί οι όροι των εργασιακών συμβάσεων των δημοσιογράφων.


Χρ. Πρωτόπαπας
«Λυπηρές και δυσάρεστες» χαρακτήρισε τις εξελίξεις στις εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων στον τηλεοπτικό σταθμό TEMPO ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος ερωτηθείς σχετικά είπε ότι έχει έρθει σε επαφή με τον πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ, Αριστείδη Μανωλάκο. Παράλληλα ο κ. Πρωτόπαπας επεσήμανε ότι η πληρότητα του προγράμματος είναι βασικό στοιχείο για την αδειοδότηση ενός καναλιού.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις