Ανώγεια: Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα ως προς το “γιατί” της φονικής συμπλοκής, που σημειώθηκε στην Κρήτη. Από τις μαρτυρίες που υπάρχουν ως τώρα δεν προκύπτει ούτε κάποια διαφορά μεταξύ του 62χρονου μουσικού και του 30χρονου. Εικάζεται ωστόσο πως ίσως η αντιπαράθεση έγινε μεταξύ του δράστη (που στη συνέχεια έπεσε νεκρός) και του γιου του θύματος, με τον μαντιναδολόγο να παρεμβαίνει για να σώσει το παιδί του.

Μιλώντας σε μεσημεριανή εκπομπή του ΣΚΑΪ, η αδελφή του Λευτέρη Καλομοίρη, ανέφερε: “Δεν είχαν καβγάδες μεταξύ τους. Ο Λευτέρης ήταν πολύ φιλήσυχος, ποτέ δεν τσακώθηκε με κανένα. Ήταν αθώος άνθρωπος, μόνο μαντινάδες ήθελε να φτιάχνει, να χορεύει, να δασκαλεύει τα παιδιά. Δεν ήξερε το κακό, δεν πάτησε ποτέ μερμήγκι”. Πρόσθεσε πως είχε μία οικογένεια που αγαπούσε, τρία κορίτσια και δύο αγόρια. “Τώρα όλα διάλυσαν” δήλωσε.

Ο Λευτέρης Καλομοίρης, ήταν πολύ αγαπητός στα Ανώγεια, για την ενασχόλησή του με τον πολιτισμό και τα κοινά. Είχε διατελέσει πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ανωγείων καθώς και του Πολιτιστικού Συλλόγου.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η κόρη του 62χρονου, ανέφερε: “Είμαστε σε μία κατάσταση σοκ να σου πω την αλήθεια. Αυτό που έχω να πω είναι ότι ήταν άδικο όλο αυτό, άδικο, ο πατέρας μου έφυγε άδικα. Έφυγαν όμως και δύο ψυχές άδικα”. Για τον πατέρα της είπε πως ήταν ένας άνθρωπος “ηθικός” και αγαπητός στον κόσμο, ενώ πρόσθεσε πως “θυσιάστηκε”.

Με μία μαντινάδα αποχαιρέτισε τον πατέρα του και ο μικρός γιος του 62χρονου, Λευτέρης Καλομοίρης:

“Οτι αξιζει δε μπορεί
Ο χρόνος να το θάψει
Θα ρθει καιρός που Η φλόγα ντου
στον ουρανό θα λάμψει,,
Καλο ταξίδι πατέρα”.

Παραδόθηκε ο 29χρονος

Το μεσημέρι της Κυριακής, παραδόθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρεθύμνου, ο καταζητούμενος γιος του Καλομοίρη, ο οποίος φέρεται να σκότωσε τον 30χρονο δολοφόνο του πατέρα του.  Σύμφωνα με το Creta24.gr, ο νεαρός είπε πως βρισκόταν στο μπάνιο όταν άκουσε την μητέρα του να φωνάζει από τον δρόμο ενώ παράλληλα ακούστηκε και ένας πυροβολισμός.

Πρόσθεσε δε πως βγήκε από το μπάνιο πήρε το όπλο του και βγήκε. Εκεί είδε τον πατέρα του νεκρό στο δρόμο με τα χέρια ανοιχτά. Σήκωσε το όπλο και το “άδειασε” πάνω στον 30χρονο Ξυλούρη. Τη Δευτέρα ο 29χρονος θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Ρεθύμνου.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις