Κορονοϊός νησιά: Πλωτές ομάδες για διενέργεια τεστ για κορονοϊό σε ευπαθείς ομάδες που κατοικούν σε νησιά του Αιγαίου δημιουργεί ο ΕΟΔΥ με συμφωνία συνεργασίας που σύναψε με τη «Σύμπλευση ΑΜΚΕ».

Οι πρώτοι έλεγχοι θα πραγματοποιηθούν την προσεχή Δευτέρα και Τρίτη, 25 και 26 Μαΐου, οπότε και πλωτές ομάδες του ΕΟΔΥ θα επισκεφτούν τη Μήλο, την Κίμωλο, τη Φολέγανδρο και την Σίκινο.
Πώς θα λειτουργούν οι πλωτές ομάδες του ΕΟΔΥ

Με τη συνεργασία του ΕΟΔΥ με τη «Σύμπλευση ΑΜΚΕ», ο οργανισμός επεκτείνει το πρόγραμμα με τις Κινητές Μονάδες σε δεκάδες ελληνικά νησιά όπου και θα πραγματοποιηθούν δειγματοληψίες σε ευπαθείς ομάδες. Η «Σύμπλευση» με τα φουσκωτά και τα πληρώματά της θα μεταφέρει τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ από την Αττική σε κάθε νησί για τη διενέργεια διαγνωστικών τεστ για την ανίχνευση του κορονοϊού.

Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν από κοινού με τους γιατρούς και τους εθελοντές της «Σύμπλευσης» και πάντα με βάση το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ. Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, οι γιατροί και οι νοσηλευτές που θα μεταβούν στα νησιά θα εξεταστούν πρώτα για COVID-19. Κατόπιν, η «Σύμπλευση» θα μεταφέρει στα συνεργαζόμενα εργαστήρια στην Αττική τα βιολογικά δείγματα που συλλέχθηκαν στα νησιά.