Μάσκα Προσώπου: Αυτή είναι η νέα οδηγία των αρμόδιων Αρχών στη Βρετανία, που γενικά συνιστούν μάσκα σε μέρη όπου δεν είναι εύκολο να κρατηθεί η απόσταση των δύο μέτρων. Ωστόσο, οι πάσχοντες από άσθμα ή από άλλες νόσους που επιβαρύνουν το αναπνευστικό, όπως Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια, είναι πιθανό να νιώθουν ότι οι μάσκες τούς δυσκολεύουν την αναπνοή. Επειδή αυτή δυσκολεύει την είσοδο του αέρα στους πνεύμονες όταν αυτοί δεν λειτουργούν στη βέλτιστη κατάστασή τους, τότε μπορεί να ενεργοποιηθεί άσθμα σε κάποιους ασθενείς αλλά και στρες, που από μόνο του δυσκολεύει την αναπνοή. Σε αυτές τις περιπτώσεις το δίλημμα «μάσκα ή όχι μάσκα» είναι δύσκολο, καθώς οι ίδιες ομάδες ασθενών διατρέχουν και τον μεγαλύτερο κίνδυνο να νοσήσουν σοβαρά από τον κορονοϊό.

Αν και οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι μια μάσκα δεν προστατεύει κάποιον από τον ιό, μπορεί να συγκρατήσει τα σταγονίδια που βγάζει ο καθένας από εμάς όταν μιλάει ή όταν φτερνίζεται ή βήχει και έτσι μπορεί να σταματήσει τη διασπορά του ιού. Σωστή χρήση της μάσκας κατά του Covid-19  απαιτείται από όλες και όλους καθώς από την Δευτέρα 4 Μαΐου αυτή γίνεται υποχρεωτική σε κλειστούς χώρους.

Τώρα που βγαίνουμε από το σπίτι, η μάσκα μπαίνει στη ζωή μας. H σωστή χρήση της μάσκας είναι το κλειδί για την αποτελεσματικότητά της.

Η αρμόδια υγεινομική επιτροπή, έδωσε  οδηγίες για τις μάσκες, την υγιεινή των χεριών, τις αποστάσεις που πρέπει να κρατάμε αλλά και το τι θα ισχύει για τα καταστήματα που ανοίγουν.

Οδηγίες κατασκευής υφασμάτινης μάσκας

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις