Άγνωστοι μπήκαν τα ξημερώματα μέσα στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων και έβαλαν φωτιά σε τέσσερα αυτοκίνητα τα οποία ήταν σταθμευμένα έξω από το κτήριο 16. Οι δράστες, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί κατάφεραν να μπουν μέσα στον χώρο των δικαστηρίων και να βάλουν φωτιά σε τέσσερα αυτοκίνητα τα οποία τυλίχτηκαν στις φλόγες. Αμέσως εξαφανίστηκαν μέσα στο σκοτάδι χωρίς να συλληφθεί κανείς τους, σε μια περιοχή που θα περίμενε κανείς να είναι από τις πιο καλά φρουρούμενες.

Επί τόπου έφτασαν οχήματα της πυροσβεστικής και μετά από λίγη ώρα κατάφεραν να σβήσουν την φωτιά. Και τα τέσσερα αυτοκίνητα όμως είχαν υποστεί σημαντικές υλικές ζημιές. Οι αρχές έχουν ήδη ζητήσει τα πλάνα  από τις κάμερες ασφαλείας για να μπορέσουν να φτάσουν στα ίχνη των δραστών. Το χτύπημα αυτό έρχεται ένα βράδυ ακριβώς μετά το χτύπημα στο πάρκινγκ της Τροχαίας Αττικής, όπου άγνωστοι έριξαν μολότοφ και προκάλεσαν ζημιές στο αυτοκίνητο ενός αστυνομικού αλλά και το μπαράζ των εμπρησμών σε αυτοκίνητα και ΑΤΜ, το τελευταίο διάστημα. Οι αρχές ερευνούν σε ποιους ανήκουν τα αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα έξω από το κτήριο 16 της εισαγγελίας Αθηνών καθώς και το αν ανήκουν αποκλειστικά σε δικάστηκες υπηρεσίες ή όχι.

Ανάληψη ευθύνης για εμπρηστικές επιθέσεις

Oι αυτοπακαλούμενοι «αναρχικοί-αναρχικές» ανέλαβαν την ευθύνη για το μπαράζ των εμπρηστικών επιθέσεων τα ξημερώματα της Δευτέρας που άφησε πίσω του συνολικά 13 καμένα αυτοκίνητα και τρία ΑΤΜ σε έξι περιοχές της Αττικής.

Στο κείμενο τους υποστηρίζουν ότι προχώρησαν στις επιθέσεις που είχαν στόχο οχήματα εταιρειών ταχυμεταφορών, βαν σούπερ μάρκετ και ΑΤΜ «αφού, λοιπόν, είναι σαφές ότι δεν μοιραζόμαστε τα κέρδη τους, είναι ζήτημα συλλογικής ταξικής αξιοπρέπειας να πληρώσουν με κάθε μέσο τις επιλογές και τις αποφάσεις τους. Ας μετρήσουν και την οργή μας, λοιπόν, στους δείκτες του επιχειρηματικού ρίσκου που παίρνουν». Οι επιθέσεις από τις οποίες καταστράφηκαν 13 αυτοκίνητα και τρία ΑΤΜ πραγματοποιήθηκαν σε Κυψέλη, Παγκράτι, Πετράλωνα, Γαλάτσι, Χαλάνδρι και Νέα Σμύρνη.

Ανάληψη ευθύνης για τον εμπρησμό αυτοκινήτων και ATM | Lykavitos.gr