Η νέα νομοθετική ρύθμιση που προβλέπει παραχώρηση επιπλέον τετραγωνικών μέτρων για χρήση κοινόχρηστου χώρου ή μείωση τελών χρήσης στις επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος, μπαίνει σε δράση.

Χωρίς να είναι καθόλου βέβαιο ότι αυτό θα εξασφαλίσει πελατεία ή δεν θα δημιουργήσει πρόβλημα στους πολίτες που «διώχνονται» πότε με το καλό και πότε με το άγριο, από τους δημόσιους χώρους, ο Δήμος Αθηναίων δίνει στους επαγγελματίες τη δυνατότητα να μπορούν, απ’ όπου και αν βρίσκονται να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αντίστοιχη αίτηση χωρίς να χρειάζεται να προσέλθουν στις υπηρεσίες του Δήμου. Πρόκειται για μία διαδικασία που μέχρι σήμερα γινόταν μόνο με φυσική του παρουσία.

Οι δύο αυτές νέες ψηφιακές υπηρεσίες είναι διαθέσιμες μέσω της νέας ψηφιακής πλατφόρμας του Δήμου Αθηναίων (https://eservices.cityofathens.gr/), που λειτουργεί με απόλυτη επιτυχία εδώ και τρεις μήνες και ήδη δεκάδες χιλιάδες πολίτες την έχουν χρησιμοποιήσει.

Η διαδικασία
Η διαδικασία γίνεται με χρήση των κωδικών taxisnet για την είσοδο στην εφαρμογή και ακολουθώντας τις οδηγίες της εφαρμογής, οι επαγγελματίες αφού υποβάλουν μία υπεύθυνη δήλωση και ένα τοπογραφικό διάγραμμα, μπορούν να αιτηθούν και να λάβουν ηλεκτρονικά την άδεια κατάληψης κοινόχρηστου χώρου που δικαιούνται βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας αλλά και του επιπλέον χώρου σύμφωνα με την νέα χθεσινή νομοθετική ρύθμιση.

(EUROKINISSI) Μετά τις διαμαρτυρίες των καταστηματαρχών, οι δημόσιοι κοινόχρηστοι χώροι μειώνονται…

Για όσους επαγγελματίες δεν είναι δυνατή η παραχώρηση επιπλέον χώρου, δίνεται η δυνατότητα να αιτηθούν για μείωση τελών χρήσης του χώρου που δικαιούνται μέχρι 50%.

Με αυτές τις δύο νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες, χιλιάδες ιδιοκτήτες των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, δεν μπαίνουν στη διαδικασία να επισκεφτούν την αρμόδια υπηρεσία προκειμένου να κερδίσουν χρόνο καθώς η επαναλειτουργία των επιχειρήσεων ξεκινά την προσεχή Δευτέρα 25 Μαΐου.

Σε συνέχεια της απόφασης του Δημάρχου Αθηναίων να παραχωρήσει δωρεάν την πλατφόρμα, για όσο διάστημα διαρκεί η υγειονομική, θα μπορούν να κάνουν χρήση αυτών των νέων υπηρεσιών όλοι οι Δήμοι της χώρας που επιθυμούν να εξυπηρετήσουν τους δημότες τους.

Οι νέες αυτές υπηρεσίες αναπτύχθηκαν και υλοποιήθηκαν από τη ΔΑΕΜ ΑΕ, την Αναπτυξιακή Εταιρεία Μηχανογράφησης και Πληροφορικής του Δήμου Αθηναίων, που εξελίσσεται στον τεχνολογικό βραχίονα του ψηφιακού μετασχηματισμού του Δήμου Αθηναίων αλλά και άλλων δήμων της χώρας.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις