Έκπληξη προκάλεσε η είδηση ότι μέσα στις φυλακές Νιγρίτας εντοπίστηκαν πλήθος ειδών «πολυτελείας», που υπό άλλες συνθήκες δεν έχουν θέση μέσα σε ένα σωφρονιστικό ίδρυμα. Η υπόθεση καταδεικνύει την άρρηκτη σχέση μεταξύ κάποιων διοικητικών, σωφρονιστικών υπαλλήλων και αρχιφυλάκων όταν απέναντί τους έχουν κρατούμενους με γεμάτες… τσέπες. Φυσικά, η κατάσταση αλλάζει άρδην όταν πίσω από τα σίδερα της φυλακής υπάρχουν χρήστες ναρκωτικών με μηδενική περιουσία.

Σύμφωνα με τη αστυνομία, στο σημείο βρέθηκαν κλιματιστικά, μπάρμπεκιου αλλά και αυτοσχέδιοι αποστακτήρες. Ίσως προκαλεί έκπληξη πως οι κρατούμενοι κατάφεραν να περάσουν όλα αυτά προϊόντα μέσα στη φυλακή, όμως είναι σαφές πως οι πολυτελείς οικοσυσκευές και οι ντουζιέρες δεν θα μπορούσαν να μείνουν απαρατήρητες από τη διοίκηση και τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Βίντεο του Open TV -το οποίο έφτασε στα χέρια της Γενικής Γραμματείας Αντιεγκληματικής Πολιτικής, δέκα μέρες πριν την αποκάλυψη των πολυτελέστατων κελιών-, δείχνει έναν υπάλληλο των φυλακών μαζί με τη σύζυγο ενός κρατουμένου να περνούν από την πύλη ένα καρότσι γεμάτο σοκολάτες, αντισηπτικά, κρέατα και ένα… γαλακτομπούρεκο.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η «πεντάστερη» πτέρυγα είναι η τρίτη πτέρυγα των φυλακών Νιγρίτας που φιλοξενεί κρατούμενους της «ρωσικής μαφίας», καταδικασμένοι δηλαδή για συμμετοχή σε εγκληματικές οργανώσεις. Είναι προφανές πως οι εν λόγω κρατούμενοι κατάφεραν να μετατρέψουν τα κελιά τους σε σουίτες, φυσικά με το αζημίωτο.

Σημειώνεται πως έχει ήδη αντικατασταθεί ο διευθυντής των φυλακών και ο Αρχιφύλακας, πριν από λίγες μέρες με αφορμή αιματηρές συμπλοκές μεταξύ κρατουμένων αλλοδαπών, που κατέληξαν στο νοσοκομείο. Η έρευνα συνεχίζεται ώστε να διαπιστωθούν όλα όσα συνέβησαν στο σωφρονιστικό ίδρυμα σε βάρος των μη εχόντων. Σημειώνεται πως η υπόθεση έχει παραπεμφθεί στον Εισαγγελία Διαφθοράς.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις