Σύμφωνα με πληροφορίες, η αρχή του δράματος έγινε την περίοδο του lockdown. Αυτό προκύπτει από τις περίπου 20 καταθέσεις από άτομα (κυρίως γυναίκες) του επαγγελματικού, φιλικού και συγγενικού περιβάλλοντος της Ιωάννας. Ως προς τις καταθέσεις η σημαντικότερη είναι ενός άνδρα που είχε επαφές με το θύμα έως και τρεις μέρες πριν την επίθεση.

Αυτός κάνει λόγο για μία γυναίκα από το στενό κύκλο της άτυχης ασφαλίστριας με την οποία συναντήθηκε κρυφά και της αποκάλυψε ένα μυστικό το οποίο και  την εξόργισε. Μυστικό που του είχε εκμυστηρευτεί η Ιωάννα αλλά ποτέ δεν πίστευε ο ίδιος ότι αν το “προδώσει” τα πράγματα θα εξελιχθούν με αυτόν το φρικτό τρόπο.

Σύμφωνα με αστυνομικές πήγες δεν υπάρχουν πλέον κενά στην υπόθεση. Η φυσιογνωμία και ο σωματότυπος μιας εκ των τριών τελικών υπόπτων μένει να δεθεί με τεχνολογικά πλέον στοιχεία.

Άρση απορρήτου επικοινωνιών και επιβεβαίωση

Μολονότι η επίθεση με βιτριόλι θεωρείται αδίκημα “βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης” και δεν δικαιολογεί άρση απορρήτου επικοινωνιών, η εισαγγελία επέτρεψε χθες να γίνει αυτό ώστε η ελληνική αστυνομία να ερευνήσει τόσο τις κλήσεις και τα μηνύματα του θύματος όσο και κάτι ακόμα πιο σημαντικό.

Ακόμα και αν δεν υπήρξαν προειδοποιήσεις στην Ιωάννα θα ερευνηθούν οι κυψέλες κινητής τηλεφωνίας ώστε να εξακριβωθούν ποια κινητά βρίσκονταν σε λειτουργία κοντά στο σημείο τις επίμαχες ώρες. Ακόμα και αν η εγκέφαλος της υπόθεσης είχε αποφασίσει να χρησιμοποιήσει κινητό μιας χρήσης, θα ελεγχθούν όλες οι κλήσεις. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι όχι απλώς θα βρεθεί το μονοπάτι στο λαβύρινθο αλλά θα ταυτοποιηθεί και η δράστρια που βάσει των καταθέσεων δείχνει αυτή τη στιγμή «εγκλωβισμένη» και λίγο πριν τη σύλληψη.

Αυτό που προσέχει ιδιαίτερα η αστυνομία είναι όλα τα στοιχεία της προανάκρισης να δένουν την υπόθεση για το δικαστήριο καθώς είναι ένα ζήτημα η σύλληψη και τελείως διαφορετικό πως η υπόθεση θα εγκατασταθεί στο ακροατήριο και αν τα στοιχεία θα είναι δεμένα βάσει της νομοθεσίας ώστε να αποδοθεί η δικαιοσύνη για αυτό που υπέστη και θα υφίσταται η 34χρονη Ιωάννα.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις