Ο κορονοϊός δεν σταματά να σκορπά θανάτους. Τελευταίο θύμα του θανατηφόρου ιού είναι μια 66χρονη γυναίκα που άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο “Σωτηρία”. Η γυναίκα έπασχε από υποκείμενα νοσήματα ενώ πλέον ο κορονοϊός μετρά 176 νεκρούς στη χώρα μας από την αρχή της πανδημίας.

Η σημερινή (31/5) ενημέρωση του Τσιόδρα

13 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών. 4 (30.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 84.6% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 106 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Το απόγευμα, όταν και εκδόθηκε η ανακοίνωση του υπουργείου, δεν είχε καταγραφεί κανένας θάνατος.

Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Έχουν συνολικά ελεγχθεί 180518 κλινικά δείγματα.

Πώς ανοίγουν οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί

Το πρωί της Δευτέρας 1ης Ιουνίου ανοίγουν και πάλι μετά από λουκέτο 83 ημερών λόγω κορονοϊού, οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί. Η υφυπουργός Εργασίας, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου προχώρησε στην έκδοση εγκυκλίου με τις προδιαγραφές επαναλειτουργίας των ιδιωτικών και δημόσιων μονάδων φροντίδας, προσχολικής αγωγής και διαπαιδαγώγησης.

Στα μέτρα κοινωνικής απόστασης και περιορισμού στενών επαφών μεταξύ παιδιών, προσωπικού και γονέων, περιλαμβάνονται τα εξής:

  • Διαχωρισμός των παιδιών σε μικρές ομάδες, που δεν αναμιγνύονται μεταξύ τους.
  • Επιμερισμός των παιδιών σε τμήματα, με ανώτατο αριθμό τα 15 παιδιά.
  • χρήση συγκεκριμένης αίθουσας από κάθε ομάδα και αποφυγή αλληλεπίδρασης παιδιών από διαφορετικές αίθουσες.
  • Αποφυγή ή τροποποίηση χρήσης κοινόχρηστων χώρων, όπως οι τραπεζαρίες.

Στην περίπτωση της εκ περιτροπής λειτουργίας, για τις ημέρες που το υποτμήμα στο οποίο έχουν ενταχθεί τα τέκνα, δεν λειτουργεί, οι εργαζόμενοι γονείς του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν άδεια ειδικού σκοπού. Με μέριμνα των δήμων, όλες οι αίθουσες θα πρέπει να διαθέτουν τα κατάλληλα αντισηπτικά και είδη καθαριότητας και όλες οι αίθουσες και οι χώροι υποδοχής να διατηρούνται σχολαστικά καθαροί.

Για τους γονείς και κηδεμόνες, οι οποίοι δεν επιθυμούν να φιλοξενηθούν τα παιδιά τους στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, αρκετοί δήμοι, μεταξύ των οποίων και της Αθήνας, έχουν ανακοινώσει απαλλαγή από τα τροφεία.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις