Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από επιπλοκές του νέου κορονοϊού στη χώρα μας. Σύμφωνα με πληροφορίες, μία 70χρονη γυναίκα, που νοσηλευόταν στο ΝΙΜΤΣ, εξέπνευσε σήμερα, Δευτέρα 1η Ιουνίου. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η γυναίκα είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο από την κλινική «Ταξιάρχαι» του Περιστερίου και υποβαλόταν σε αιμοκάθαρση, ενώ είχε και ιστορικό καρκίνου. Πρόκειται για το 178ο θύμα του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Αποκαλυπτικές μαρτυρίες νεφροπαθών από την κλινική «Ταξιάρχαι»

Ελλιπή ήταν τα μέτρα προστασίας στην κλινική «Ταξιάρχαι», σύμφωνα με μαρτυρίες νεφροπαθών που νόσησαν με Covid-19. «Κάνω αιμοκάθαρση στην κλινική «Ταξιάρχαι» εδώ και δύο χρόνια. Όταν ξεκίνησε το πρόβλημα, κλειστήκαμε στο σπίτι, δεν πηγαίναμε πουθενά για να μην κολλήσω. Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα αρρώσταινα από κορονοϊό μέσα στην κλινική, όπου πήγαινα για να προστατεύσω την υγεία μου», είπε στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής» η 50χρονη κυρία Μαρία, που πλέον νοσηλεύεται στο ΝΙΜΤΣ.

«Το χειρότερο είναι πως, ενώ είχε εμφανιστεί το πρώτο κρούσμα, δεν είχαμε καμία ενημέρωση και μάθαμε τα περί υγειονομικής βόμβας από την τηλεόραση. Δεν μας δόθηκε η δυνατότητα να προστατευτούμε και να επιλέξουμε αν θέλουμε να αλλάξουμε κλινική», προσθέτει. Η κυρία Μαρία ζητά να τιμωρηθεί όποιος ευθύνεται που δεν ελήφθησαν τα κατάλληλα μέτρα, ώστε να μην περάσει ο ιός στην κλινική. «Χάθηκαν τόσες ζωές και τόσες άλλες κινδύνεψαν», σημείωσε.

«Ψάχνω άλλη κλινική για να κάνω αιμοκάθαρση»

Την ίδια ώρα, στο νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ εξακολουθεί να νοσηλεύεται και η κυρία Ειρήνη, επίσης νεφροπαθής, που μολύνθηκε από κορονοϊό στην κλινική του Περιστερίου. Όπως αναφέρεται στην εφημερίδα, έχει συμπληρώσει ένα μήνα νοσηλείας και περιμένει το αρνητικό τεστ προκειμένου να λάβει εξιτήριο.

«Δεν θα γυρίσω στην κλινική “Ταξιάρχαι”, ψάχνω άλλη κλινική για να κάνω αιμοκάθαρση όταν βγω από το νοσοκομείο. Ωστόσο, δεν είναι εύκολο. Πού θα δεχθούν άνθρωπο που έχει ασθενήσει από κορονοϊό;», λέει στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής», τονίζοντας πως και εκείνη έμαθε από τα Μέσα Ενημέρωσης ότι είχε εμφανιστεί το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στον χώρο.


«Όταν βγω θα προσφύγω στη Δικαιοσύνη»

«Κανείς δεν μας ενημέρωσε για το τι ακριβώς συμβαίνει. Εγώ το φοβόμουν ότι ήταν θέμα χρόνου, γιατί έβλεπα τη χαλαρότητα που επικρατούσε. Δεν είναι μόνο οι συνοδοί ασθενών που μπαινόβγαιναν ελεύθερα, αλλά στην αιμοκάθαρση έμπαιναν καθημερινά χωρίς μάσκες υπάλληλοι delivery που έφερναν παραγγελίες, τυρόπιτες, σάντουιτς και άλλα σνακ στους αιμοκαθαιρόμενους.

Είχα επισημάνει τον κίνδυνο στους υπεύθυνους και με καθησύχαζαν ότι δεν μπαίνουν, ενώ εγώ τους έβλεπα με τα μάτια μου μέσα στην αιμοκάθαρση. Πηγαίναμε εκεί να βρούμε την υγεία μας και μας έστειλαν ένα σκαλί πιο κάτω… Έχω έναν μήνα στο νοσοκομείο ολομόναχη, μακριά από τους δικούς μου ανθρώπους και όταν βγω θα προσφύγω στη Δικαιοσύνη.

Να πληρώσουν όποιοι έκαναν το λάθος και έβαλαν ασθενή με κορονοϊό μέσα στην κλινική. Όποιοι φταίνε που πέθαναν τόσοι άνθρωποι και εμείς ταλαιπωρούμαστε τόσο καιρό. Εδώ, στο ΝΙΜΤΣ, είναι άλλοι δύο ασθενείς από την κλινική σε βαριά κατάσταση», αναφέρει η κυρία Ειρήνη.