Βολές κατά του πρώην επόπτη της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς και αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Αγγελή, εξαπολύει με ανακοίνωσή της η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς, με αφορμή την κατάθεση από τον αντεισαγγελέα εγγράφων στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής. Ο κ. Αγγελής φέρεται να είχε πάρει τις εν λόγω εκθέσεις μέσα από το γραφείο της προϊσταμένης της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη, εν αγνοία της. Το Προεδρείο της Επιτροπής ζητούσε επίμονα από την Ελένη Τουλουπάκη τη διαβίβαση των εκθέσεων, αίτημα που η προϊσταμένη της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς δεν υλοποίησε.

Η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς, κάνει λόγο για «παρανόμως τηρούμενο αρχείο». Εστιάζει σε τέσσερα από τα έγγραφα που κατέθεσε ο κ. Αγγελής και αναφέρει ότι ένα από αυτά δεν αφορά την υπόθεση της Novartis, δύο δεν προέρχονται από τις αμερικανικές αρχές και το τέταρτο έχει ήδη κατατεθεί από τους ίδιους τους Εισαγγελείς στην Βουλή ως ένα από τα «επιτρεπτής χρήσης». Για τα άλλα έγγραφα δεν κάνει κάποιο σχόλιο «σε ένδειξη της απαιτούμενης σοβαρότατος» και προσθέτει: «αναμένουµε τη συνέχεια νέων συγκλονιστικών αποκαλύψεων, προερχομένων από ένα παρανόμως τηρούμενο αρχείο εγγράφων».

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Με αφορμή την πρόσφατη κατάθεση στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής από τον τέως Επόπτη μας κ. Αγγελή, εγγράφων της Υπηρεσίας μας που κατέχει και τηρεί σε αρχείο ως μη όφειλε, πρέπει να επισημάνουμε για την προστασία του κύρους της Υπηρεσίας μας και του θεσμού της Δικαιοσύνης, ότι δύο εξ αυτών και πιο συγκεκριμένα: α) το με αριθμ Φ 09222/5039 και β) το με αριθμ. Φ09222/5039 έγγραφα αποτελούν επίσημες μεταφράσεις του Υπουργείου Εξωτερικών εγγράφων της δικογραφίας, που δεν προέρχονται από τις αμερικανικές αρχές, το τρίτο έγγραφο, δεν αφορά στην υπόθεση Νovartis, αλλά σε άλλη, άσχετη, και το τέταρτο είναι εκ των επιτρεπτής χρήσης εγγράφων και έχει ήδη αποσταλεί από εμάς στην Βουλή των Ελλήνων.

»Σε ότι αφορά στα λοιπά κατατεθέντα έγγραφα που φέρουν ένδειξη απαγόρευσης χρήσης τους από τις αμερικανικές αρχές, η υπηρεσία μας δεν έχει να κάνει κανένα απολύτως σχόλιο, ως έχει υπηρεσιακή υποχρέωση αλλά και σε ένδειξη της απαιτούμενης σοβαρότητος. Αναμένουμε τη συνέχεια “νέων συγκλονιστικών αποκαλύψεων”, προερχομένων από ένα παρανόμως τηρούμενο αρχείο εγγράφων».