Όπως, προφανώς ψευδώς, καταγγέλλουν, από την Ελληνική πλευρά του Έβρου άρχισαν πυρά εναντίον σκάφους τουρκικής αστυνομικής μονάδας. Η καταγγελία προέρχεται από την νομαρχία Αδριανούπολης. Σύμφωνα με ανακοίνωσή της, «χθες το βράδυ στο χωριό Ραχμάντζα στον Έβρο, ενώ έκανε περιπολία στο ποτάμι η ειδική αστυνομία που μεταφέρθηκε στα τουρκικά σύνορα το Μάρτιο λόγω της έντασης με το μεταναστευτικό διέκρινε ένα πτώμα, που διαπιστώθηκε ότι ανήκε σε μετανάστη, να κείτεται στις ρίζες ενός δέντρου».

Η ανακοίνωση συνεχίζει ως εξής: «Την ώρα που η αστυνομία των ειδικών δυνάμεων φωτογράφιζε το πτώμα, το σκάφος της δέχτηκε πυρά από μία ομάδα 10-12 ατόμων από την πλευρά της Ελλάδας, που φορούσαν ρούχα παραλλαγής. Οι άνδρες μας αμέσως πήραν θέση και αφού πυροβόλησαν στον αέρα οι πυροβολισμοί (από την ελληνική πλευρά) σταμάτησαν».

Fake news λέει το ΓΕΕΘΑ

«Πηγές» από το ΓΕΕΘΑ κάνουν λόγο για τουρκική προπαγάνδα και fake news από πλευράς Άγκυρας, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν συνέβη κανένα τέτοιο περιστατικό στον Έβρο όπως ισχυρίζεται η γειτονική χώρα. «Πηγές» από το ΓΕΕΘΑ κάνουν λόγο για τουρκική προπαγάνδα και fake news από πλευράς Άγκυρας, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν συνέβη κανένα τέτοιο περιστατικό στον Έβρο όπως ισχυρίζεται η γειτονική χώρα.

Υπενθυμίζεται ότι η Άγκυρα τα τελευταία 24ωρα έχει επιδοθεί σε έναν μπαράζ ακραίων προκλήσεων καθώς έχει απειλήσει με γεωτρήσεις εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, ενώ ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εξέφρασε τη βούληση να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί.

Η νευρικότητα που παρατηρείται από πλευράς Άγκυρας έρχεται σε μία χρονική συγκυρία όπου ΗΠΑ και ΕΕ στέλνουν ηχηρά μηνύματα προς τη γειτονική χώρα για τις παράνομες ενέργειες στις οποίες θέλει να προχωρήσει στο Αιγαίο.

Ο Ερντογάν, όπως έχει πολλά ανοιχτά μέτωπα, βλέπει τη διεθνή κοινότητα να επιχειρεί να βάλει φρένο στις κινήσεις του σε περιοχές εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και για μία ακόμη φορά προσπαθεί να δημιουργήσει τετελεσμένα, αγνοώντας κάνε έννοια του διεθνούς Δικαίου.