Αλλάζουν όλα στην κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας, από τις 15 Ιουνίου. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, μόνο με αποστολή γραπτού μηνύματος θα μπορεί κάποιος να κατέβει στην πόλη. Σε περίπτωση ελέγχου, θα επιδεικνύει το sms που έχει αποστείλει από το οποίο θα επιβεβαιώνεται η κράτηση σε συγκεκριμένο χώρο.

Όσοι, δε, εργάζονται στην περιοχή θα σταθμεύουν μόνο σε θέσεις πάρκινγκ οι οποίες θα έχουν μισθωθεί, βάσει των νέων μέτρων που εξετάζουν κυβέρνηση και δήμος. Οι κάτοχοι θα επικοινωνούν με όσες επιχειρήσεις έχουν οργανώσει σύστημα «κράτησης θέσεων ΙΧ». Όσον αφορά τους μόνιμους κατοίκους, ο δήμος προς το παρόν εξετάζει το ενδεχόμενο να επιδεικνύουν μόνο τη σχετική κάρτα στάθμευσης.

Οι επιχειρήσεις πάρκινγκ θα οργανώσουν σύστημα «κράτησης θέσεων ΙΧ», με το οποίο θα επικοινωνούν οι κάτοχοι. Το μήνυμα που θα βεβαιώνει την κράτηση θα επιδεικνύεται στα όργανα της Δημοτικής Αστυνομίας.

Οι δρόμοι που θα κλείσουν είναι οι παρακάτω:

  • Αθηνάς, Ερμού, Μητροπόλεως, Αιόλου, Όλγας, Ηρώδου Αττικού, Σίνα και Ρήγα Φεραίου). Το εμπορικό τρίγωνο που περικλείεται από τις οδούς Μητροπόλεως – Ερμού – Αθηνάς – Σταδίου και το τμήμα της οδού Ερμού από την οδό Αθηνάς έως την οδό Αγ. Ασωμάτων και η Πλάκα που περικλείεται από τις οδούς Μητροπόλεως – Ερμού – Αγίων Ασωμάτων – Αποστόλου Παύλου – Διονυσίου Αρεοπαγίτου – Λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας – Φιλελλήνων.
  • Επίσης θα επεκταθούν τα πεζοδρόμια στην Πανεπιστημίου και στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος με αντίστοιχη μείωση των λωρίδων κυκλοφορίας.

Τον προηγούμενο μήνα εκδόθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση που αφορά τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας και ορίζεται ότι όποιος παραβιάζει τα μέτρα θα τιμωρείται με πρόστιμο 150 ευρώ. Στην απόφαση αναφέρονται οι εξαιρέσεις και μεταξύ αυτών, εκτός από τα μέλη της κυβέρνησης, υφυπουργούς, γενικούς γραμματείς, ειδικούς γραμματείς και υπηρεσιακούς γραμματείς, βουλευτές, δημάρχους, αντιδημάρχους, περιφερειάρχες, αντιπεριφερειάρχες και συντονιστές Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, όσους υπηρετούν στα Σώματα Ασφαλείας και στις Ένοπλες Δυνάμεις, καθώς και το ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό, το διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό του υπουργείου Υγείας και των αρμόδιων φορέων προστασίας και παροχής υπηρεσιών υγείας και το εξουσιοδοτημένο προσωπικό της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για την εκπλήρωση των καθηκόντων τους, περιλαμβάνονται οι μετακινήσεις:

α) οχημάτων μονίμων κατοίκων,

β) οχημάτων από και προς νομίμως λειτουργούντες χώρους στάθμευσης,

γ) επαγγελματικών οχημάτων (TAXI) μόνο για επιβίβαση ή αποβίβαση,

δ) τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ε) οχήματα μεταφοράς εμπορευμάτων και υλικών αποκλειστικά και μόνον προς τον σκοπό της τροφοδοσίας των καταστημάτων και των επιχειρήσεων που λειτουργούν.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις