Η Alessandra Sanguinetti γεννήθηκε το 1968 και είναι Αμερικανίδα φωτογράφος. Αρκετά από τα έργα της έχουν δημοσιευθεί και είναι μέλος του Magnum Photos. Διακρίθηκε με αρκετά βραβεία από το 1997 μέχρι το 2015 και το 2005 έκανε την πρώτη της ατομική έκθεση στη gallery Yossi Milo.

Γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη, αλλά η Sanguinetti μετακόμισε στην Αργεντινή όταν ήταν δύο ετών και έζησε εκεί μέχρι το 2003. Τώρα ζει στο San Francisco στην California. Το 1999 η Alessandra Sanguinetti, φωτογράφιζε τη ζωή των κτηνοτρόφων στις απομονωμένες φάρμες έξω από το Μπουένος Άιρες, όταν συνάντησε την 10χρονη Guille και Belinda. Δύο ξαδέρφες που η μία ήταν υπέρβαρη και η άλλη αρκετά αδύνατη.

Για περίπου πέντε χρόνια, όπως και η ίδια αναφέρει στην προσωπική της ιστοσελίδα, φωτογράφισε το πέρασμα από την παιδική ηλικία στην εφηβεία τους σε μια σειρά φωτογραφιών με τίτλο «The Adventures of Guille and Belinda and The Enigmatic Meaning of Their Dreams – Οι περιπέτειες της Guille και της Belinda και η αινιγματική ερμηνεία των ονείρων τους». Η ίδια όπως είχε πει τότε σε συνεντεύξεις της προσπάθησε να ερμηνεύσει το τέλος της παιδικής ηλικίας των δύο κοριτσιών, απεικονίζοντας τα όνειρά τους.

Όπως θα παρατηρήσετε κι εσείς στις φωτογραφίες παρακάτω, τα δύο κορίτσια, σπάνια κοιτάζουν τον φωτογραφικό φακό. Στις φωτογραφίες αποτυπώνεται απόλυτα ο μαγικός ρεαλισμός των Λατινοαμερικανών συγγραφέων ενώ τα όνειρα και η πραγματικότητά τους εμπλέκονται με έναν ρομαντικό και μαγικό τρόπο που καθηλώνει.

Μπουένος Άιρες

Οι κάτοικοι του Μπουένος Άιρες είναι γνωστοί ως porteños (πορτένιος – άνθρωποι του λιμανιού), ενδεικτικό της μεγάλης ιστορικής σημασίας που είχε το λιμάνι στην ανάπτυξη της πόλης και του έθνους ή bonaerenses. Το μητροπολιτικό Μπουένος Άιρες έχει περισσότερους από 12,4 εκατομμύρια κατοίκους. Ο πληθυσμός της ίδιας της πόλης παραμένει στάσιμος από τα τέλη της δεκαετίας του 1960, λόγω της υπογεννητικότητας και της μετακίνησης πληθυσμού στα προάστια.

Οι περισσότεροι πορτένιος κατάγονται από την Ευρώπη, με πιο συχνή την προέλευση από την Ισπανία (κυρίως τις περιοχές Γαλικία, Αστούριας και Χώρα των Βάσκων) και την Ιταλία (κυρίως τις περιοχές Καλαβρία, Λιγουρία, Πιεμόντε και Νάπολη). Άλλες ευρωπαϊκές χώρες προέλευσης περιλαμβάνουν τη Γερμανία, την Πορτογαλία, την Πολωνία, την Ιρλανδία, τη Γαλλία, την Κροατία και την Αγγλία. Τη δεκαετία του 1990 υπήρξε μικρό κύμα μετανάστευσης από τη Ρουμανία και την Ουκρανία.

Παραγκούπολη

Υπάρχει μια μικρή μειονότητα μιγάδων από την εποχή της ισπανικής αποικιοκρατίας. Μετά τα μέσα του 20οθ αιώνα ο πληθυσμός αυτός αυξήθηκε, κυρίως λόγω μεταναστευτικής εισροής στο Μπουένος Άιρες από την επαρχία και γειτονικές χώρες όπως τη Βολιβία, το Περού και την Παραγουάη. Κοινότητες Αράβων, κυρίως από τη Συρία και τον Λίβανο είχαν σημαντικό ρόλο στην οικονομική και κοινωνική ζωή της πόλης από τις αρχές του 20οu αιώνα.

Η εβραϊκή κοινότητα του Μπουένος Άιρες αριθμεί γύρω στα 250.000 μέλη και είναι η μεγαλύτερη στη Λατινική Αμερική. Οι περισσότεροι κατάγονται από την Ανατολική Ευρώπη (Ασκενάζι), αν και υπάρχουν και αρκετοί Σεφαρδίτες, κυρίως από τη Συρία.

Η πρώτη μεγάλη κοινότητα ανατολικοασιατών στο Μπουένος Άιρες ήταν οι Ιάπωνες, κυρίως από την Οκινάουα. Παραδοσιακά, οι Ιαπωνο-Αργεντίνοι ήταν γνωστοί για την καλλιέργεια φυτών. Στην ίδια την πόλη σχεδόν μονοπωλούσαν τα στεγνοκαθαριστήρια. Οι μετέπειτα γενεές διείσδυσαν σε όλους του τομείς δραστηριοτήτων. Από τη δεκαετία του 1970 υπάρχει συνεχές και σημαντικό ρεύμα μετανάστευσης από την Κίνα και την Κορέα.

Πηγή: Alessandra Sanguinetti

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις