Πήγαν περίπατο τα μέτρα για την προστασία από τον κορονοϊό, καθώς τα μπαρ στη Μύκονο γέμισαν ασφυκτικά από εκδρομείς του τριημέρου. Παρά τις προβλέψεις περί του αντιθέτου, πραγματοποιούνται μεγάλα πάρτι με guests Djs, δημιουργώντας εορταστική ατμόσφαιρα. Ενδεικτικά, στο Alemagu στην παραλία της Φτελιάς εκατοντάδες εκδρομείς από την Αθήνα συνωστίζονται για να χορέψουν στους ρυθμούς του Dj Jojo, ενώ στο μπαρ Astra μέσα στη Χώρα, επικρατούσε το αδιαχώρητο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξαιτίας αυτών των εικόνων, στο Allemagu επιβλήθηκε πρόστιμο 20.000 ευρώ και λουκέτο 60 ημερών. Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες, σε όλη την Ελλάδα, με ευθύνη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και τη συνεργασία της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας. Πάντως, όσοι επισκέφτηκαν αυτές τις δυο μέρες εστιατόρια και μπαρ, διαπίστωσαν ότι οι τιμές δεν έχουν αλλάξει σε σχέση με πέρυσι.

Ξηλώνουν τις «χρυσές» ξαπλώστρες στη Ψαρρού και τις άλλες παραλίες

Σε μια μεγάλη επιχείρηση απομάκρυνσης του εξοπλισμού καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος που δραστηριοποιούνται στις παραλίες της Μυκόνου προχώρησε η αστυνομία.  Όλες οι ξαπλώστρες και ομπρέλες «έκαναν φτερά» από όλες τις πλαζ του νησιού με τους επαγγελματίες να εμφανίζονται ιδιαίτερα ενοχλημένοι, καθώς όπως αναφέρουν, τέτοιου είδους κινήσεις αποτελούν πλήγμα τόσο στην προσέλκυση τουριστών, όσο και στις επιχειρήσεις που θα χάσουν πολλά έσοδα και θα βάλουν στον πάγο το προσωπικό που είχαν προσλάβει για τις ξαπλώστρες και τις ομπρέλες.

Το νησί των ανέμων, αρχές σεζόν, και όλα προμηνύουν ότι φέτος,  το καλοκαίρι του κορονοϊού,  τίποτα δεν θα είναι όπως παλιά , χωρίς ούτε μία ξαπλώστρα και ομπρέλα στις διάσημες παραλίες αφού  η συντριπτική πλειονότητα των επιχειρηματιών σε Ψαρρού, Ορνό και Πλατύ Γυαλό, δεν έχουν κάνει καμία απόπειρα να στήσουν τον εξοπλισμό, δεδομένο ότι δεν έχουν τις άδειες στα χέρια τους, με αποτέλεσμα η Μύκονος σε μια σπάνια στιγμή στα χρονικά της να είναι αυτή τη στιγμή από άκρη σε άκρη και από παραλία σε παραλία άδεια.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις