Ο λόγος που η ελληνική αστυνομία αποφεύγει να δώσει ανοικτά και δημόσια περισσότερες πληροφορίες για την υπόθεση πριν ξεσκεπάσει την μαυροφορεμένη γυναίκα που επιτέθηκε στην 34χρονη Ιωάννα είναι ο φόβος μιμητισμού της μεθοδολογίας που αυτή ακολούθησε.

Ήταν τόσο καλά οργανωμένο το σχέδιο και για αυτό για την αστυνομία αποτελεί πλέον ζήτημα τιμής να τη συλλάβει προκειμένου πιθανοί επίδοξοι μιμητές στο μέλλον να ξέρουν ότι όλα όσα και αν έκανε η μαυροφορεμένη γυναίκα δεν ήταν αρκετά για το “τέλειο έγκλημα”:

  • Χαρτογραφήσε τις κάμερες της περιοχής
  • Προμηθεύτηκε το βιτριόλι από το διαδίκτυο με πλαστά στοιχεία και διεύθυνση
  • Έφτασε με λεωφορείο της γραμμής στην περιοχή της επίθεσης
  • Χρησιμοποίησε ταξί για τη διαφυγή που παρήγγειλε μέσω τηλεφωνικού θαλάμου
  • Είχε ανενεργό οποιοδήποτε κινητό τηλέφωνο ώστε να μην εντοπιστεί
  • Πρόβαρε πολλές φορές την ενέργειά της

Και όμως πέρα από την τεχνολογία υπάρχουν και οι μαρτυρίες, οι άνθρωποι δηλαδή.

Το ταξί το κινητό και το Α’ Νεκροταφείο

Κομβική είναι η μαρτυρία του οδηγού του ταξί που περιέγραψε το δρομολόγιο διαφυγής από την Ελευθερίου Βενιζέλου πολύ κοντά στην ασφαλιστική εταιρεία  στην Αγία Ελεούσα Καλλιθέας που δούλευε η Ιωάννα μέχρι το Καλλιμάρμαρο και συγκεκριμένα ένα μικρό δρομάκι ανάμεσα στο Καλλιμάρμαρο και το Ά Νεκροταφείο Αθηνών που επίσης είχε επιλεγεί ώστε να μην έχει ενεργές κάμερες!

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε επίσης και η ηχογραφημένη από το ραδιοταξί συνομιλία της δράστιδος  όπου ακούγεται η φωνή της.

Επίσης τα τηλέφωνα των ύποπτων γυναικών που μπήκαν “στο κάδρο” από άλλες μαρτυρίες, συγγενών, συναδέλφων και του ίδιου του θύματος (και ας γράφεται και λέγεται ότι δεν μιλά) ελέγχθηκαν αι φαίνεται πως  η εις άτοπον απαγωγή λειτούργησε.

Όλα τα κινητά ήταν ανοιχτά τις επίμαχες ώρες αλλά εξέπεμπαν από αλλού εκτός από ένα που ήταν κλειστό και άνοιξε λίγη ώρα αργότερα.

Οι κλήσεις που δέχτηκε ή έκανε το συγκεκριμένο κινητό τις ώρες και μέρες μετά την επίθεση πιθανόν να δώσουν απαντήσεις στο μυστήριο των τελευταίων εβδομάδων ενώ εξετάζεται εξονυχιστικά και το άλλοθι που προέβαλε η κάτοχος του συγκεκριμένου κινητού τηλεφώνου που είναι φυσικά αθώα μέχρι αποδείξεως του εναντίον.

Φωτογραφία αρχείου από πίνακα ερευνών

Και η κάθε έρευνα βεβαια συσχετίζεται παράλληλα σε ένα μεγάλο πίνακα με τις επαφές και το περιβάλλον της κάθε υπόπτου και της σύνδεσης του περιβάλλοντος της με την Ιωάννα.

Όλα λοιπόν σχεδιάστηκαν τέλεια αλλά η αστυνομία ξεκινά πάντα από το κίνητρο και σφίγγει σιγά σιγά τον κλοιό.

Επαγγελματική ψυχραιμία για λογαριασμό άλλου ;

Είναι χαρακτηριστικό ότι στους κύκλους της Ελληνικής Αστυνομίας η μεθοδολογία που ακολούθησε η δράστις συγκρίνεται μόνο με αντίστοιχες τρομοκρατικές ενέργειες υψηλού σχεδιασμού.

Τουλάχιστον ως προς το σχέδιο άφιξης, εκτέλεσης και διαφυγής. Αν απομονώσει δηλαδή κάνεις το όπλο που χρησιμοποιήθηκε (βιτριόλι) και το κίνητρο του θύτη φυσικού και ηθικού αυτουργού (προσωπικοί λόγοι αντεκδίκησης) όλο το υπόλοιπο σκηνικό παραπέμπει σε άτομο το οποίο μελέτησε πολύ καλά τα εργαλεία με τα οποία λειτουργεί η ελληνική αστυνομία.

Κινητά τηλέφωνα, κάμερες, μαρτυρίες. Δεν υπάρχει όμως τέλειο έγκλημα και η δράστις έχει εντοπιστεί. Απλά είναι πολύ σημαντικό πώς θα καταρτιστεί η δικογραφία ώστε το αστυνομικό θρίλερ να μην εξελιχθεί και σε δικαστικό. Είναι θέμα χρόνου…

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις