Μία κλήση σε έναν άντρα από το Μπαγκλαντές ήταν αρκετή για να ξεδιπλώσει το κουβάρι της επίθεσης με το βιτριόλι. Η δράστις -σύμφωνα με πληροφορίες- χρησιμοποίησε μία τηλεκάρτα για να καλέσει ταξί, με το οποίο έφτασε και έφυγε από το σημείο της επίθεσης. Το κινητό της ήταν απενεργοποιημένο την ώρα της επίθεσης. Παρόλο που προνόησε να χρησιμοποιήσει τηλεκάρτα για να καλύψει τα ίχνη της, έκανε το λάθος να κάνει μία κλήση από την τηλεκάρτα για προσωπική της υπόθεση.

Η κλήση έγινε την ημέρα της επίθεσης και ήταν η μοναδική κλήση που έκανε με την τηλεκάρτα πέραν της εταιρίας ραδιοταξί.  Οι αξιωματικοί της ασφάλειας Αττικής πήραν στα χέρια τους την ανάλυση της τηλεκάρτας που χρησιμοποίησε η 35χρονη και έτσι έφτασαν στα ίχνη του αποδέκτη της κλήσης. Οι αρχές βρήκαν τον άντρα, ο οποίος  γνώριζε την 35χρονη και έδωσε το όνομά της στην ΕΛ.ΑΣ.

Στο σπίτι της, στην περιοχή του Ζωγράφου, βρέθηκε η επίμαχη τηλεκάρτα, η περούκα, η καμπαρντίνα και το σακίδιο πλάτης που φέρεται ότι φορούσε κατά την επίθεση με το βιτριόλι, . Όλα αυτά άνοιξαν τον δρόμο ώστε να βρεθούν τα στοιχεία που χρειάζονταν οι Αρχές για να προχωρήσουν στην προσαγωγή, η οποία αργότερα μετατράπηκε σε σύλληψη.

Διαβάστε: Δίωξη στην 35χρονη για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της Πέμπτης 11 Ιουνίου 2020, η 35χρονη οδηγήθηκε ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών, ο οποίος της άσκησε ποινική δίωξη για το κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και το πλημμέλημα της απείθειας.

Στη συνέχεια η κατηγορούμενη οδηγήθηκε στον ανακριτή όπου ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Τρίτη 16 Ιουνίου 2020. Μέχρι τότε θα παραμείνει προσωρινά κρατούμενη.

Η δράστιδα φέρεται να έριξε το καυστικό υγρό στην Ιωάννα πιστεύοντας ότι το θύμα σχετιζόταν με άντρα που είχε σχετιστεί και η ίδια. Ωστόσο σύμφωνα με τον συνήγορο που της όρισε η οικογένειά της, Σάκη Κεχαγιόγλου, η 35χρονη αρνείται κάθε εμπλοκή με την υπόθεση.

Ο ίδιος είπε ότι την Παρασκευή θα έχει στα χέρια του αντίγραφο της ογκώδους δικογραφίας που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις