Το παράδοξο να έχει κρατήσει στο σπίτι της η 35χρονη γυναίκα την τηλεκάρτα και την περούκα που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση εναντίον της συγχωριανής της Ιωάννας προσπαθούν να εξηγήσουν από χθες οι αστυνομικοί.

Οι περισσότεροι βέβαια εκτιμούν ότι αυτό είναι αντικείμενο ψυχολόγων και όχι αστυνομικής έρευνας καθώς η συμπεριφορά της 35χρονης τις τελευταίες ημέρες  μετά το έγκλημα υποδείκνυε ψυχραιμία εώς απάθεια σύμφωνα με μαρτυρίες. Πιθανώς να αισθανόταν άτρωτη.

Η θητεία της ως συνεργάτιδα σε δικηγορικό γραφείο που της είχε δώσει την ευκαιρία να διαβάσει δεκάδες δικογραφίες της έδινε την πεποίθηση ότι είχε διαπράξει το τέλειο έγκλημα. Δεν είχε χρησιμοποιήσει κινητό τηλέφωνο δεν είχε καταγραφεί το πρόσωπό της καθαρά σε κάμερες.

Το μυστικό ήταν στην τηλεκάρτα

Η ελληνική αστυνομία μέσα από τις κάμερες ομως μπορεί να μην εντόπισε τα χαρακτηριστικά του προσώπου της  αλλά εντόπισε το καρτοτηλέφωνο από το οποίο η 35χρονη έκανε τα επίμαχα τηλεφωνήματα για να κλείσει το ραδιοταξί. Στη συνέχεια ανέλυσε τα τηλεφωνήματα που είχαν γίνει από την επίμαχη τηλεκάρτα.

Η 35χρονη από του Ζωγράφου είχε κάνει ένα μοιραίο λάθος που με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγούσε τον εντοπισμό της.

Έκανε το λάθος λοιπόν από την τηλεκάρτα εκτός από τα επιχειρησιακά τηλεφωνήματα για την επιχείρηση της επίθεσης με το βιτριόλι στην 34χρονη Ιωάννα να κάνει ένα ακόμα.
Τηλεφώνησε σε έναν υπήκοο Μπαγκλαντές για κάποιες εργασίες που ήθελε να του αναθέσει μία δυο φορές. Εργασίες άσχετες με την υπόθεση.
Η ελληνική αστυνομία εντόπισε τον άνδρα από το Μπαγκλαντές ο οποίος Δεν φαίνεται να έχει κάποια σχέση με την υπόθεση του βιβλίου και ο οποίος υπέδειξε ανάμεσα στις πελάτισσες του την 35χρονη. Στην πραγματικότητα δηλαδή η αστυνομία δεν χρειάστηκε καν να καλέσει για κατάθεση αρχικά την 35χρονη  φερόμενη ως δράστιδα στον κύκλο των μαρτύρων που είχε ανοίξει. Προχώρησε έτσι εχθές στην προσαγωγή της ως ύποπτη.

Νέο εύρυμα και πεισματική άρνηση

Οι αστυνομικοί μετά την ενδελεχή έρευνα που έκαναν στο διαμέρισμα της 35χρονης εντόπισαν και το σακίδιο το οποίο διακρίνεται να φέρει στην πλάτη της στα πλάνα που έχουν καταγραφεί από τις κάμερες κυκλοφορίας.

Η φερόμενη ως δράστιδα παραμένει κρατούμενοι στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών. Επέλεξε ως συνήγορο υπεράσπισης τον γνωστό ποινικολόγο Σάκη κεχαγιόγλου και αρνείται να δει τους συγγενείς της. Ακόμα και τον ίδιο της τον αδερφό με τον οποίο συζούσε.

Πιθανότατα δεν επιθυμεί να δώσει οποιεσδήποτε εξηγήσεις για την εμπλοκή της στην υπόθεση και συνεχίζει τόσο στο συνήγορο της όσο και στους αστυνομικούς να αρνείται κάθε σχέση με το έγκλημα.

Η Ιωάννα δεν γνωρίζει

Την ίδια ώρα στο Θριάσιο σύμφωνα με τον συνήγορο της 34χρονης κύριο Λύτρα Ιωάννα δεν γνωρίζει τις εξελίξεις. Οι ψυχολόγοι συμβούλευσαν τόσο την οικογένεια όσο και τους δικηγόρους της να μην την ενημερώσουν για τη σύλληψη.

Κυρίως για να μην υπάρξει το αίσθημα της ματαίωσης σε περίπτωση που η 35χρονη δεν ήταν τελικά η γυναίκα που της κατέστρεψε την όψη. Σύμφωνα Πάντως με τα στοιχεία της δικογραφίας που έχει σημειώσει η ελληνική αστυνομία τα στοιχεία είναι συντριπτικά για την 35χρονη από του Ζωγράφου.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις