Ένας 50χρονος έχασε τη ζωή του όταν κάτω από άγνωστες συνθήκες έπεσε από το 2ο όροφο κτηρίου και σκοτώθηκε. Το περιστατικό σημειώθηκε στην Κάνηθο Χαλκίδας την Πέμπτη, ενώ ο άτυχος 50χρονος ήταν οικοδόμος που εκτελούσε εργασίες στο χώρο.

Ο άνδρας τραυματίστηκε βαρύτατα και παρά την άμεση μεταφορά του στο Νοσοκομείο Χαλκίδας από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, υπέκυψε στα τραύματά του. Την υπόθεση ανέλαβε το Αστυνομικό Τμήμα Χαλκίδας που παρήγγειλε νεκροψία-νεκροτομή.

Στην Ελλάδα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Eurostat, καταγράφεται μια απόκλιση κατά 39% μεταξύ των δηλωθέντων εργατικών ατυχημάτων και αυτών που συμβαίνουν, εκτινάσσοντας τον αριθμό τους ακόμη και σε 35.000 κατ’ έτος. Σύμφωνα με τους ειδικούς, «το πρόβλημα στη χώρα μας είναι τα κρυμμένα εργατικά ατυχήματα αλλά και η απουσία φορέα καταγραφής, άρα και η απουσία τεκμηριωμένων στοιχείων σχετικά με τις επαγγελματικές νόσους». Επιπλέον τονίζουν πως «οι συνθήκες εργασίας είναι υπεύθυνες για περισσότερα από ένα στα πέντε προβλήματα υγείας και μάλιστα σε νέους ανθρώπους, στους οποίους συμβαίνουν και τα περισσότερα εργατικά ατυχήματα».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις