Μετά την προθεσμία που πήρε για να απολογηθεί το πρωί της Τρίτης , η 35χρονη που κατηγορείται ότι έριξε βιτριόλι στο πρόσωπο της 34χρονης Ιωάννα στην Καλλιθέα βρίσκεται στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες η γυναίκα παραμένει αμίλητη και είναι αποστασιοποιημένη από όλα τα γεγονότα και δεν θέλει να επικοινωνήσει με κανέναν, ούτε καν με τους γονείς της.
Ο μόνος που την έχει συναντήσει είναι ο δικηγόρος της αλλά και με αυτόν αρνείται να συνεργαστεί.

«Είναι αποστασιοποιημένη από πρόσωπα και πράγματα. Διατηρεί μια απόσταση από την υπόθεση, με λίγα λόγια αρνείται την εμπλοκή της. Αφού υπάρχει άρνηση εμπλοκή, είναι δύσκολο το έργο μου. Την προετοιμασία την υπεράσπισή της. Της είπα βοήθησέ με, να σε βοηθήσω», τόνισε ο δικηγόρος της Σάκης Κεχαγιόγλου.


«Στην Ελλάδα συνήθως υπάρχει τεκμήριο ενοχής, κι όχι τεκμήριο αθωότητας. Για να τη βοηθήσω, χρειάζεται να απαντήσει και στις δικές μου απαντήσεις. Αυτή την στιγμή, είναι πλήρως αποστασιοποιημένη, όχι απλώς ταραγμένη, διαταραγμένη. Αυτή είναι η εικόνα μου, δεν είμαι ειδικός. Αρνείται την εμπλοκή της στην επίθεση. Δεν γνωρίζω αυτά τα δύο 24ωρα, με την ταλαιπωρία, και την ψυχολογική ταλαιπωρία δεν ξέρω αν υπό πιο ήρεμες συνθήκες, αν θα μου πει κάτι περισσότερο ή θα παραδεχτεί οποιαδήποτε εμπλοκή. Δεν έχω αποφασίσει αν θα ζητήσω ψυχιατρική εξέταση, αλλά η επαφή μου δεν μου δείχνει ένα άτομο ισορροπημένη προσωπικότητα. Υποθέτω ότι οι πάντες, θα θέλουν να ξέρουν αν είναι ένα απολύτως ισορροπημένο άτομο. Θα θέλουν να ξέρουν αν είναι υπό πλήρη καταλογισμό. Οι ψυχωσικοί ή με κάποια ιδιαίτερη πάθηση μπορούν ταυτόχρονα να είναι ευφυείς. Να είμαστε επιφυλακτικοί σε αυτά τα θέματα, να τα αφήσουμε να τα εκτιμήσουν οι ειδικοί», υποστήριξε χαρακτηριστικά ο κ. Κεχαγιόγλου.

Η δικογραφία της υπόθεσης

Στη δικογραφία αναφέρεται ότι η 35χρονη κατηγορείται για «απόπειρα ανθρωποκτονίας» και για «απείθεια». Όπως σημειώνεται η κατηγορούμενη στις κινήθηκε «με ανθρωποκτόνο πρόθεση» και περιέλουσε με καυστικό υγρό (θεϊικό οξύ-βιτριόλι) το θύμα και τράπηκε σε φυγή. Μάλιστα, περιγράφεται η μαρτυρία της υπαλλήλου του φαρμακείου όπου μπήκε η Ιωάννα και φώναξε σε κατάσταση πανικού: «βοήθεια, κάντε κάτι, μου έχουν ρίξει οξύ στο πρόσωπο». Η φερόμενη ως δράστιδα της επίθεσης, εμφανίζεται σε βίντεο την ημέρα της επίθεσης με το βιτριόλι, να φορά την ίδια περούκα και την ίδια καπαρντίνα, να απομακρύνεται με ταχύτητα από το κτήριο της επίθεσης, να προσεγγίζει το ταξί που είχε καλέσει ώστε να απομακρυνθεί από την Καλλιθέα. Υπάρχει επίσης και η μαρτυρία της οδηγού του ταξί που την μετέφερε τόσο την ημέρα της πρόβας όσο και την ημέρα της επίθεσης, από την Καλλιθέα στο Μετς.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις