Αναστάτωση επικράτησε σε σχολείο του Ρεθύμνου όταν οι μαθητές που προσήλθαν για τις πανελλήνιες εξετάσεις είδαν τζάμια σπασμένα από πυροβολισμούς. Συγκεκριμένα σε σχολείο της Επισκοπής Ρεθύμνου οι μαθητές διαπίστωσαν ότι άγνωστος ή άγνωστοι είχαν πυροβολήσει στα τζάμια του γραφείου των καθηγητών αναφέρει το cretapost.gr.

«Με δεδομένο ότι σήμερα ξεκίνησαν οι πανελλήνιες εξετάσεις και το σχολείο αποτελεί εξεταστικό κέντρο, δεν επηρεάστηκε η διαδικασία διεξαγωγής των εξετάσεων και οι μαθητές προσήλθαν κανονικά στις αίθουσες για να διαγωνιστούν» είπε ο Γιάννης Μαρκαντές, προϊστάμενος της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ρεθύμνου.

Οι δράστες όπως όλα δείχνουν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου έβαλαν σημάδι τα παράθυρα του σχολείου, ενώ ο Διευθυντής ενημέρωσε την αστυνομία και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου προκειμένου να ακολουθηθούν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες από τοπικά μέσα δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνονται τέτοια περιστατικά, κάτι που είναι εμφανές και από το κόστος των επισκευών που δαπανώνται για το Λύκειο της Επισκοπής.

Πρεμιέρα για τις Πανελλήνιες

Στις αίθουσες προσήλθαν οι μαθητές για να εξεταστούν στην Νεοελληνική Γλώσσα και την Λογοτεχνία, καθώς ξεκίνησαν σήμερα Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020 οι πανελλαδικές εξετάσεις. Πριν από λίγο έγιναν γνωστά το θέματα που έπεσαν στους υποψηφίους κατά την πρώτη μέρα των Πανελλήνιων Εξετάσεων.

Το θέμα της Έκθεσης για τους υποψηφίους των ΓΕΛ στις Πανελλήνιες 2020 είναι η «Ανάγνωση Βιβλίων». Οι υποψήφιοι που εξετάζονται με το νέο σύστημα καλούνται να γράψουν ποια είναι η σχέση τους με την ανάγνωση βιβλίων και ποιος ο ρόλος της στη γενικότερη διαχείριση του προσωπικού τους χρόνου. Το διαγώνισμα χωρίζεται σε τέσσερα ερωτήματα, εκ των οποίων το πρώτο βαθμολογείται με 15 μονάδες, το δεύτερο με 40 μονάδες, με τα υποερωτήματα -ανάλογα με τη βαρύτητά τους- να βαθμολογούνται με 15, 15 και 10 μονάδες, το τρίτο θέμα με 15 μονάδες και το τέταρτο με 30 μονάδες.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις