Τη θέση της δικηγόρου Μαρία Σπυριδάκη ως πρόεδρος στο διοικητικό συμβούλιο του Ολυμπιακού Κέντρου Αθηνών «Σπύρος Λούης», αναλαμβάνει ο Νεκτάριος Βιδάκης, καθηγητής στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου και Διευθυντής του εργαστηρίου Μηχανολογίας Ακριβείας, Αντίστροφης Μηχανικής και Εμβιομηχανικής. Πρόκειται για απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη.

Ο Νεκτάριος Βιδάκης, αναφέρει το βιογραφικό του, «έχει συγγράψει τρία βιβλία, ενώ έχει δημοσιεύσει πλέον των 110 ερευνητικών εργασιών σε έγκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά και πρακτικά διεθνών συνεδρίων. Το ερευνητικό του έργο έχει αναγνωριστεί σε πλήθος ερευνητικών εργασιών τρίτων ερευνητών (περίπου 1.300 παραπομπές). O Δρ. Νεκτάριος Βιδάκης έχει υπάρξει για δυο δεκαετίες επιστημονικός υπεύθυνος ή κύριος ερευνητής σε πλήθος ευρωπαϊκών ερευνητικών και αναπτυξιακών έργων. Επιπλέον, πέραν του ακαδημαϊκού του έργου, έχει μελετήσει και επιβλέψει την κατασκευή δεκάδων βιομηχανικών και ενεργειακών εγκαταστάσεων σε όλη την Ελλάδα και έχει συσσωρεύσει πολυετή διοικητική εμπειρία μέσω της συμμετοχής του σε πλήθος Διοικητικών Συμβουλίων και Επιτροπών».

Υπήρξε, κατ’ επανάληψη, εκτελεστικό και μη εκτελεστικό μέλος των Διοικήσεων πολλών μεγάλων επιχειρήσεων. Διετέλεσε, μεταξύ άλλων, εκλεγμένο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Ηρακλείου, εκλεγμένος Αντιπρόεδρος του Κέντρου Επιχειρηματικής και Τεχνολογικής Ανάπτυξης Κρήτης, καθώς και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Ηράκλειο 2004. Μιλά επαγγελματικά αγγλικά και γαλλικά, είναι παντρεμένος και έχει ένα γιο».


Ο νέος πρόεδρος του ΟΑΚΑ συμμετείχε ενεργά στη μάχη κατά του κορονοϊού το προηγούμενο διάστημα. Και τούτο διότι η επιστημονική ομάδα του Εργαστηρίου Μηχανολογίας Ακριβείας, Αντίστροφης Μηχανικής και Εμβιομηχανικής της Σχολής Μηχανικών, που ανήκει στο Μεσογειακό Ελληνικό Πανεπιστήμιο, πρώην ΤΕΙ Κρήτης, κατάφερε να κατασκευάσει βαλβίδες αναπνευστήρων και προστατευτικές μάσκες με την τεχνολογία της τρισδιάστατης εκτύπωσης. Η ομάδα αποτελείτο από τον καθηγητή και διευθυντή του εργαστηρίου Νεκτάριο Βιδάκη, τον επίκουρο καθηγητή Μάρκο Πετούση και τον υποψήφιο διδάκτορα Μανόλη Βελιδάκη, ενώ τη διαδικασία παρακολούθησαν συμβουλευτικά οι γιατροί Γιώργος Στεφανουδάκης και Μιχάλης Κοντοπόδης.

Σύμφωνα μάλιστα με όσα είχε δηλώσει, η μέθοδος που χρησιμοποιήθηκε δεν μπορεί να υποστηρίξει μαζική παραγωγή, μπορεί όμως να καλύψει έκτακτες ανάγκες και ελλείψεις αναλώσιμου υλικού, παράγοντας 50 περίπου τεμάχια σε 24ωρη βάση.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις