Η Μισέλ Ομπάμα βλέποντας τους νέους να βγαίνουν στους δρόμους και να διαμαρτύρονται ηχηρά για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, τους προτρέπει να ακούγονται όχι μόνο στους δρόμους αλλά και στις εκλογές, που έχουν προγραμματιστεί για τον Νοέμβριο. «Γνωρίζω ότι πολλοί άνθρωποι εκεί είναι συγχυσμένοι, ή φοβισμένοι, ή απλώς συναισθηματικά φορτισμένοι. Πρέπει να είμαι ειλικρινής, συνυπολογίζω τον εαυτό μου. Νομίζω ότι όλοι βρεθήκαμε εκεί. Τα θεμέλιά μας έχουν κλονιστεί, λέει σε συνέντευξη της στο Harper’s Bazaar.

Στις δηλώσεις της εξετάζει την πολιτιστική στροφή στις ΗΠΑ εν μέσω των διαδηλώσεων του κινήματος Black Lives Matter και της καταστροφής που προκλήθηκε από την πανδημία του νέου κορονοϊού. «Η πανδημία «έκλεψε» περισσότερα από 100.000 αγαπημένα μας πρόσωπα και έστειλε δεκάδες εκατομμύρια στην ανεργία. Εστίασε βέβαια και στον θόρυβο που προκλήθηκε από τον θόρυβο των μακροχρόνιων λάθος γραμμών φυλής, τάξης και εξουσίας, στις οποίες χτίστηκε η χώρα μας» προσθέτει η πρώην Πρώτη Κυρία.

«Ο πόνος και η απογοήτευση ξεχείλισαν μετά τις απώλειες των Τζορτζ Φλόιντ, Μπριόνα Τέιλορ, Άμαντ Άρμπερι και πολλών άλλων».

Η Μισέλ Ομπάμα αναφέρει ότι οι θάνατοι τόσων πολλών μαύρων «έχουν προκαλέσει πολλούς από εμάς να καταλάβουμε την ουσία τού ποιοι είμαστε – το είδος των ανθρώπων που θέλουμε να είμαστε».

«Αλλά ακόμη και σε αυτό, βρίσκω ελπίδα» σημειώνει.«Μαθαίνουν κάτι που συχνά χρειάζονταν χρόνια ή δεκαετίες οι προηγούμενες γενιές για να καταλάβουν: ότι η ζωή μπορεί να είναι άδικη. Μπορεί να είναι άδικη. Και περισσότερο απ’ οτιδήποτε είναι πάντα αβέβαιη».

«Εάν ζείτε με θεμελιώδεις αλήθειες – όπως η ειλικρίνεια, η συμπόνια, η ευπρέπεια – και εάν διοχετεύσετε την απογοήτευσή σας στη δημοκρατία μας με την ψήφο και τη φωνή σας, μπορείτε να βρείτε τον «αληθή βορρά» σας ακόμη και σε περιόδους κρίσης» επισημαίνει η Μισέλ Ομπάμα.

«Λόγω αυτής της αναταραχής, αυτή η γενιά μαθαίνει αυτά τα μαθήματα γρηγορότερα από ό, τι οι άνθρωποι στην εποχή μας. Τα μαθαίνουν μαζί και κάνουν τις φωνές τους να ακουστούν» υπογραμμίζει.

Εμπνέεται και σίγουρα στηρίζει από την δύναμη των πολλών ανθρώπων που υπερασπίζονται το δίκαιο και πιστεύει ότι όλο αυτό θα φέρει πραγματική αλλαγή.