Για τις δραματικές καταστάσεις που βιώνουν οι εργαζόμενοι στον τουρισμό μίλησε ο Γιώργιος Χότζογλου, πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό και Τουρισμό. Οπως αποκάλυψε βρίσκονται σε απόγνωση οι υπάλληλοι στον Τουρισμό, καθώς για να πάρουν όσοι είναι σε προστασία τα 534 ευρώ του Ιουνίου, θα πρέπει να κάνουν αίτηση από τις 1 έως της 7 Ιουλίου, δηλαδή η πληρωμή του προηγούμενου μήνα θα μπει μετά τις 15 Ιουλίου. Επίσης τόνισε για ότι αυτή τη στιγμή τα μέλη του κλάδου είναι σε άθλια οικονομική κατάσταση. Υπάρχουν χιλιάδες καταγγελίες για εξώσεις ξενοδοχοϋπαλλήλων και επισιτιστών και εκατοντάδες διακοπές ηλεκτροδοτήσεις σε όλη την Ελλάδα και φυσικά το γνωστό περιστατικό λιποθυμίας ενός παιδιού στην Ρόδο.  Οπως είπε για το πρόγραμμαα ΣΥΝ-εργασία “Που είναι το πρόγραμμα SURE; Το βαφτίσαμε ΣΥΝ-εργασία και κόψαμε του μισθούς 40% και λέμε ότι βοηθάει το Κράτος τους Εργαζόμενους; Ποιους εργαζόμενους βοηθάει;”

Μετά από ερώτηση του δημοσιογράφου Γιώργου Αυτιά για την λύση που θα μπορούσε να δοθεί απάντησε λέγοντας: “Τα πράγματα είναι απλά κ.Αυτιά. Οποιος δεν βρει δουλειά να επιδοτείται στο ύψος της αναστολής σύμβασης χωρίς όρια, όρους και προϋποθέσεις και όσοι πάνε για δουλειά η αναπλήρωση να είναι στα όρια του μισθού να είναι στα όρια της κλαδικής σύμβασης”. Ενώ αναρωτήθηκε που είναι τα 24 δισεκατομμύρια που έδωσε ο πρωθυπουργός στον κλάδο, και δήλωσε σε ομιλία του στον ΣΕΤΕ, ο κ.Χοτζόγλου συμπλήρωσε λέγοντας “Αφού έδωσε 24 δις στον κλάδο και αφορά και τους εργαζόμενους, γιατί λιποθυμάμε, γιατί μας κόβουν τα ρεύματα και γιατί μας πετάνε έξω από τα σπίτια”

Γενική Συνέλευση των ξενοδοχοϋπαλλήλων για ενημέρωση

Έκτακτη Γενική συνέλευση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ηρακλείου, θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 6 το απόγευμα στον εξωτερικό χώρο του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου. Θα γίνει ενημέρωση για τη διαδικασία επαναπρόσληψης, την αναστολής εργασίας, την Τοπική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας καθώς και αποφάσεις του Σωματείου για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Μητσοτάκης στο ΣΕΤΕ: Δεν θα διστάσουμε για νέα μέτρα στήριξης τον Ιούλιο

Με το τοπίο στον τουρισμό να είναι ασαφές, τις αγωνίες επιβίωσης χιλιάδων επιχειρήσεων να κορυφώνονται, αλλά και τους υγειονομικούς κινδύνους να ελλοχεύουν βάζοντας νάρκες στις προσπάθειες μεσοπρόθεσμης αναστροφής του κλίματος στην οικονομία της φιλοξενίας, συνήλθε η Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) την προηγούμενη εβδομάδα στην οποία ήταν ομιλιτής και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. «Το κράτος έπρεπε να συμπαρασταθεί στην αγορά για να στηρίξει τις επιχειρήσεις στο επίπεδο της ρευστότητας, να στηρίξει την αγορά εργασίας σηκώνοντας ένα κομμάτι του μισθολογικού βάρους» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός. Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε ότι «έχουμε ακόμα εφεδρείες αν αυτό κριθεί απαραίτητο. Είμαστε εδώ να δούμε αν χρειάζεται πρόσθετη στήριξη των δυνάμεων παραγωγής πιστεύω προς τα τέλη Ιουλίου δεν θα διστάσουμε να τη δώσουμε». «Πάνω από όλα με κανόνες ασφάλειας για τους εργαζόμενους και τους επισκέπτες και με διάθεση το φετινό καλοκαίρι να γίνει επίλογος προβλημάτων αλλά και πρόλογος νέων επιτυχιών από την επόμενη σεζόν. Υπάρχει και η πείρα και το σχέδιο και οι δυνατότητες. Να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία» σημείωσε.

Ομιλία στην 28η Τακτική Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΕ

Live | Ομιλία στην 28η Τακτική Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΕ.

Gepostet von Kyriakos Mitsotakis am Donnerstag, 25. Juni 2020

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις