Στην Κρήτη έφτασαν οι πρώτοι τουρίστες εγκαινιάζοντας πλέον και επίσημα τη νέα τουριστική σεζόν. Όπως αναφέρει το cretapost.gr, επρόκειτο για μια πτήση από την Τσεχία που δεν ήταν προγραμματισμένη και προσγειώθηκε το πρωί της Τετάρτης στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου. Οι 167 επιβάτες βγήκαν από το αεροπλάνο την ώρα οι υπάλληλοι του αεροδρομίου τηρούσαν όλα τα μέτρα ασφαλείας και τις αποστάσεις που προβλέπονται.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η υποδοχή των πρώτων τουριστών ήταν εντυπωσιακή καθώς τους περίμενε μουσική υποδοχή με κρητική λύρα και αψίδες νερού. Με την άφιξη των Τσέχων έγιναν και τα πρώτα τεστ στο αεροδρόμιο Ηρακλείου. Σύμφωνα με τον αλγόριθμο QR χρειάστηκε να ληφθούν δείγματα από 20 τουρίστες προκειμένου να εξεταστούν για κορονοϊό. Αυτοί οι τουρίστες θα πρέπει να μείνουν σε καραντίνα στο ξενοδοχείο τους μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα.

Αεροδρόμιο Ηρακλείου: 35 πτήσεις σήμερα

Λίγο αργότερα προσγειώθηκε στο «Νίκος Καζαντζάκης» πτήση από το Αμβούργο, ενώ συνολικά σήμερα στο αεροδρόμιο Ηρακλείου αναμένονται 35 πτήσεις από Γερμανία, Πολωνία, Τσεχία και Ολλανδία. «Ξεκινάνε σήμερα οι πτήσεις του εξωτερικού για το αεροδρόμιο Ηρακλείου. Σήμερα είναι προγραμματισμένες περίπου 40 πτήσεις από το εξωτερικό», ανέφερε στο cretapost, ο αερολιμενάρχης, Γιώργος Πλιάκας ενώ προσθέτει πως «οι τουρίστες που θα φτάσουν σήμερα στο Ηράκλειο θα είναι από Γερμανία, Τσεχία και Πολωνία».

Περίπου 1.000 τεστ κορονοϊού καθημερινά στο Ηράκλειο

Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο εντός του αεροδρομίου Ηρακλείου αναμένονται να γίνονται τα τεστ σε συγκεκριμένους τουρίστες που θα καταφτάνουν στο νησί. «Υπάρχει ειδικός διαμορφωμένος χώρος εντός του αεροδρομίου όπου θα γίνονται τα τεστ στους 827 τουρίστες από την ειδική υγειονομική ομάδα των ειδικών δυνάμεων. Τα πάντα είναι έτοιμα», υπογράμμισε σχετικά ο κ. Πλιάκας.

Στα Χανιά η πρώτη πτήση ήταν από το Βερολίνο. Σύμφωνα με το πρόγραμμα πτήσεων του εξωτερικού  αναμένονται να φτάσουν περίπου έξι πτήσεις από Γερμανία, Γαλλία και Αυστρία.