Χορηγία του προέδρου του ιδρύματος «Αικατερίνη Λασκαρίδη», Παναγιώτη Λασκαρίδη, αποτελεί το πλοίο «Ηρακλής», που εντάχθηκε στο στόλο του Πολεμικού Ναυτικού.  Η τελετή πραγματοποιήθηκε παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.  Πριν από έναν χρόνο, ο κ. Λασκαρίδης είχε δωρίσει στο ΠΝ το πρώτο ομοίου τύπου πλοίο, «Άτλας 1».

Η κ. Σακελλαροπούλου έγραψε στο ημερολόγιο του πλοίου: «Με μεγάλη χαρά και συγκίνηση παραβρέθηκα σήμερα στην τελετή ονοματοδοσίας και ύψωσης της ελληνικής σημαίας στο πλοίο γενικής υποστήριξης “Ηρακλής”. Το σκάφος αυτό αποτελεί ευγενική δωρεά του Πάνου Λασκαρίδη, Προέδρου του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη, και εντάσσεται στο Πολεμικό μας Ναυτικό σε περίοδο υψηλών προκλήσεων, όπου η ενίσχυση του στόλου είναι ιδιαίτερα σημαντική. Μακάρι το παράδειγμα αυτό να βρει κι άλλους μιμητές, η πατρίδα το έχει ανάγκη. Με τη βεβαιότητα ότι το νέο πλοίο θα συμβάλει στην αποτελεσματική προστασία των θαλάσσιων συνόρων μας και της ειρήνης στην περιοχή, εύχομαι να είναι καλοτάξιδο, με τον Άγιο Νικόλαο στην πλώρη του».

Στον χαιρετισμό του, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, διαβεβαίωσε ότι το Πολεμικό Ναυτικό εγγυάται την κυριαρχία στο Αιγαίο και την ευρύτερη περιοχή και αποτελεί φόβητρο επίδοξων αντιπάλων. Ο κ. Παναγιωτόπουλος επέδωσε τη διαμνημόνευση «Αστέρας Αξίας και Τιμής» στον κ. Λασκαρίδη, στον οποίο απένειμε τον βαθμό του υποναυάρχου επί τιμή, για τη διαρκή συνεισφορά του στις Ένοπλες Δυνάμεις και την πατρίδα, σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα που εκδόθηκε, έπειτα από πρόταση του και απόφαση του ΣΑΓΕ.

Από την πλευρά του, ο κ. Λασκαρίδης, παραλαμβάνοντας τις νέες τιμητικές διακρίσεις, τόνισε ότι πρέπει να επιστρέφεις την τιμή που σου αποδίδει η Πολιτεία, η πατρίδα. Παράλληλα, επισήμανε ότι διαχρονικά οι ελληνικές κυβερνήσεις παραμέλησαν σε επικίνδυνο βαθμό το Πολεμικό Ναυτικό, αποδίδοντας την παραμέληση αυτή στην υποχρηματοδότηση του Στόλου και στη μεγάλη γραφειοκρατία. Ο κ. Λασκαρίδης ζήτησε να υπάρξει άμεσα ανάταξη του Στόλου το ταχύτερο δυνατόν. «Δεν θα κριθούμε από επιτυχίες στην οικονομία στο μέτωπο του κορωνοϊού. Θα κριθούμε εάν καταφέρουμε να προασπίσουμε τα εθνικά δίκαια» ανέφερε.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις