Ο πατέρας του 18χρονου Κώστα Κ. ενημέρωσε εκείνη την ώρα της μεταγωγής, τον γιο του, που ήταν μεταξύ των εννιά συλληφθέντων, για την επιτυχία του στις Πανελλαδικές Εξετάσεις και μάλιστα στην Νομική Αθηνών.  Συγκεκριμένα, την ώρα που η κλούβα έφτασε στο Εφετείο, ο πατέρας ενός από τους συλληφθέντες που βρισκόταν ανάμεσα στους αλληλέγγυους, του φώναξε από μακριά για να τον ακούσει ο νεαρός: “Κώστα, Κώστα Νομική Αθήνας ρε!”. Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση των βαθμολογιών των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Ο άριστος φοιτητής, που συμμετείχε στην διαδήλωση για την προάσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων, θα περάσει το Σαββατοκύριακο στα κρατητήρια, μαζί με τους άλλους συλληφθέντες. Πρόκειται να απολογηθούν τη Δευτέρα.

Οι εννιά, οκτώ άνδρες και μία γυναίκα, αντιμετωπίζουν κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα, κατοχής εκρηκτικών υλών κατ’ εξακολούθηση, έκρηξης κατ’ εξακολούθηση και απόπειρας βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης κατά συρροή. Επίσης, αντιμετωπίζουν και εννέα πλημμελήματα κατά περίσταση, μεταξύ των οποίων διατάραξη κοινής ειρήνης, επικίνδυνη σωματική βλάβη και βία κατά αστυνομικών υπαλλήλων. Σημειώνεται πως ο εισαγγελέας έχει ασκήσει ποινική δίωξη και για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, κατά αγνώστων. Σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, η κατηγορία αφορά σε επίθεση με μολότωφ κατά αστυνομικού, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί.

Από την πλευρά τους, πολίτες που συμμετείχαν στην πορεία κατήγγειλαν άνιση αστυνομική βία, αναίτιες συλλήψεις – “σκούπα” κατά την αποχώρηση των διαδηλωτών και επιδρομή της αστυνομίας με μηχανές σε διαδηλωτές, αλλά και εκτεταμένη χρήση χημικών.

Βίντεο από την πορεία