Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, πριν από λίγο, σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση κοντά στην οδό Μάνου Λοϊζου, στην Κερατέα Αττικής. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν υπάρχει κίνδυνος για κατοικίες που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση. Στο σημείο έσπευσαν και επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 15 οχήματα, ειδικό μηχανοκίνητο πυροσβεστικών επιχειρήσεων, εθελοντές πυροσβέστες και 2 ελικόπτερα.

Σε εξέλιξη παραμένει η πυρκαγιά στις Κεχριές Κορίνθου, με ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις να παραμένουν σε επιφυλακή για το ενδεχόμενο αναζωπυρώσεων ενώ ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης μίλησε για ύφεση στο ΑΠΕ.  Σε επικοινωνία του flash.gr με το γραφείο Τύπου της Πυροσβεστικής, οι υπεύθυνοι δεν επιβεβαίωσαν ότι η πυρκαγιά είναι σε ύφεση, τόνισαν ωστόσο ότι η εικόνα της φωτιάς σε σύγκριση με τις προηγούμενες μέρες είναι καλύτερη.

Τρία τα μέτωπα, δεν κινδυνεύει κάποιος οικισμός, ζημιές στις αγροτικές καλλιέργειες

Από την πλευρά του, μιλώντας  στον flash.gr το πρωί της Παρασκευής (08.00 πμ) ο δήμαρχος Κορίνθου, Βασίλης Νανόπουλος εξήγησε ότι η φωτιά βρίσκεται σε τρία μέτωπα, στο Χιλιομόδι, κοντά στη μονή Φανερωμένης όπου εκεί επιχειρούν κυρίως τα εναέρια μέσα και οχήματα ιδιωτών, στη Ξυλοκέριζα, κοντά στο σημείο που είχε ξεκινήσει η πυρκαγιά κι εκεί βρίσκονται τα πυροσβεστικά οχήματα ,ενώ όπως είπε η βασική μάχη θα δοθεί τις επόμενες ώρες στο χωριό Ρυτό Ντράσα. Επίσης, ο δήμαρχος διαβεβαίωσε κατηγορηματικά ότι αυτήν την ώρα δεν κινδυνεύει κανένας οικισμός.

Σήμερα, εξάλλου αναμένεται να ξεκινήσει και η καταμέτρηση των ζημιών, καθώς σύμφωνα με τον δήμαρχο Κορίνθου, η φωτιά έφτασε μέσα σε σπίτια. Ωστόσο, όπως τόνισε το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στις αγροτικές καλλιέργειες που έχουν καταστραφεί ολοσχερώς ενώ τα σπίτια έχουν υποστεί ζημιές.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις