Προβληματισμό σε επιστήμονες και πολιτική ηγεσία προκαλούν τα αυξανόμενα κρούσματα κορονοϊού, ιδιαιτέρως σε Αττική και Θεσσαλονίκη. Τα στοιχεία, μάλιστα, δείχνουν ότι ο ιός «χτυπά» πλέον περισσότερο τις νεαρότερες ηλικίες. Είναι ενδεικτικό ότι όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, τη Δευτέρα 27 Ιουλίου, ο μέσος όρος ηλικίας των διασωληνωμένων ασθενών είναι τα 58 έτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο παιδιά 9 και 11 χρονών νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» με σοβαρά συμπτώματα, αλλά χωρίς η κατάστασή τους να εμπνέει ανησυχία. Πρόκειται για ένα 11χρονο αγόρι από τη Χαλκίδα που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο την Κυριακή 26 Ιουλίου το βράδυ με υψηλό πυρετό και ένα κοριτσάκι από την Αθήνα ηλικίας 9 ετών που προσήλθε στο νοσοκομείο χθες Δευτέρα 27 Ιουλίου.

35 νέα κρούσματα τη Δευτέρα 27 Ιουλίου

Τριάντα πέντε εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορονοϊού στην Ελλάδα καταγράφει η ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορονοϊό (COVID-19) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), χθες Δευτέρα 27 Ιουλίου 2020. Δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ασθενούς με COVID-19, το τελευταίο 24ωρο, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 202 θάνατοι. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη και το 96% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Διαβάστε την ημερήσια έκθεση

Η γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων

  • Τα 4 από τα 35 κρούσματα εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.
  • Πέντε είναι εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο.
  • Δεκαεπτά κρούσματα εντοπίστηκαν στην περιφερειακή ενότητα Αττικής.
  • Δύο κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης.
  • Δύο κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας.
  • Δύο κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αχαΐας.
  • Ένα κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας.
  • Ένα κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής.
  • Ένα κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Βοιωτίας.

Σε αυτούς τους Δήμους της Αττικής είναι οι 17 που νόσησαν

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα 17 κρούσματα που εντοπίστηκαν στην Αττική, τα 8 εντοπίζονται στο Δήμο της Αθήνας και τα 2 στον Πειραιά. Επιπλέον, ένα κρούσμα έχει καταγραφεί σε καθεμία από τις παρακάτω περιοχές: Χαλάνδρι, Ηλιούπολη, Λυκόβρυση, Φιλοθέη, Δάφνη, Παιανία και Βριλήσσια.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις