Εν αναμονή επίσημων ανακοινώσεων για τη σύλληψη, προς το παρόν υπάρχουν μόνο… διαρροές σύμφωνα με τις οποίες χθες βράδυ αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη διαχειριστή βίλας που διοργάνωσε πάρτι, ενώ είχε προηγηθεί επώνυμη καταγγελία ατόμου που ενημέρωσε για ύπαρξη συνωστισμού στη συγκεκριμένη βίλα.

Οι αστυνομικοί μετέβησαν στο σημείο και προχώρησαν στη σύλληψη του διαχειριστή της οικίας (και) με την κατηγορία της διατάραξης κοινής ησυχίας.

Χθες, οι Αρχές πραγματοποίησαν συνολικά σε 15 ελέγχους σε beach bar και κέντρα διασκέδασης του νησιού, ωστόσο δεν προέκυψε άλλη παραβίαση των υγιεινομικών μέτρων.

Η χθεσινή ανακοίνωση της αστυνομίας για τους ελέγχους:

Ο Χρυσοχοΐδης έκανε επίσκεψη και δίπλα γίνονταν πάρτι

Είχε προηγηθεί η επίσκεψη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη χθες στο νησί, με αφορμή τη συγκρότηση της νέας αστυνομικής Υπηρεσίας (αστυνομική υποδιεύθυνση) του νησιού που θα στελεχωθεί συνολικά με 120 νέους αστυνομικούς.

H Μύκονος παραμένει ασφαλής, αλλά οι κίνδυνοι ελλοχεύουν σε καθημερινή βάση, προειδοποίησε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ενώ ανακοίνωσε ότι θα διενεργούνται συστηματικοί έλεγχοι της Αστυνομίας σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους διασκέδασης και συναθροίσεων.

“Θα γίνει ό,τι χρειάζεται ώστε να διατηρηθεί η Μύκονος σε συνθήκες υγειονομικής ασφάλειας, τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες.

Παράλληλα, οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτύξει σχέδιο για την πάταξη της εγκληματικότητας και της ανομίας στο νησί” διεμήνυσε ο υπουργός, που επισκέφθηκε τη Μύκονο με αφορμή τη συγκρότηση της νέας αστυνομικής Υπηρεσίας και ειδικότερα Υποδιεύθυνσης στο νησί, η οποία θα στελεχωθεί συνολικά με 120 νέους αστυνομικούς.

Την ώρα που ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης βρισκόταν στη Μύκονο για να συναντήσει τοπικούς φορείς και στελέχη του Αστυνομικού Τμήματος με σκοπό να τους ζητήσει να εντείνουν τους ελέγχους για την τήρηση των μέτρων κατά του κορονοϊού, σε τρία από τα πιο γνωστά beach bar του νησιού επικρατούσε συνωστισμός.

Στο Alemagou στην παραλία της Φτελιάς , στο Scorpios στη Παράγκα και στο Tropicana στην παραλία Paradise εκατοντάδες τουρίστες, Έλληνες και ξένοι συγχρωτίζονταν σαν να μην υπάρχει πανδημία Covid-19.

Πώς κλείνονται τα πριβέ πάρτι κορονοϊού σε βίλες

Ανησυχία προξενεί η πληροφορία ότι στο νησί έχουν φτάσει ομάδες από την Ίμπιζα και τη Νίκαια, μεταφέροντας το know-how για τη διοργάνωση των ιδιωτικών πάρτι σε βίλες. Κάθε εβδομάδα διοργανώνονται τουλάχιστον 3-4 τέτοια ιδιωτικά πάρτι στη Μύκονο, στα οποία εκτιμάται ότι διασκεδάζουν από 500 έως 1.000 άτομα.

Η είσοδος είναι για «λίγους και εκλεχτούς» που είναι διατεθειμένοι να βάλουν «βαθιά» το χέρι στην τσέπη πληρώνοντας είσοδο από 150 έως 1000 ευρώ.

Οι προσκλήσεις είναι «επτασφράγιστο» μυστικό και οι προσκεκλημένοι μαθαίνουν τον τόπο μέσω sms ή viber λίγες μόνο ώρες πριν ξεκινήσει το γλέντι, το οποίο συνήθως τελειώνει την άλλη ημέρα το πρωί.

Οι πληρωμές γίνονται με POS σε λογαριασμούς του εξωτερικού ή μετρητά, ενώ δίνεται ατομική πρόσκληση ή βραχιολάκι ως πάσο εισόδου για τους πελάτες.

Τί δήλωσε ο δήμαρχος Μυκόνου στο OPEN: