Έξοδος Αυγούστου: Παρά τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν φέτος, οι κάτοικοι των πόλεων τις εγκαταλείπουν έστω και για τριήμερο ή λίγες ημέρες καλοκαιρινών διακοπών. Για σήμερα από το λιμάνι του Πειραιά έχουν προγραμματιστεί 18 δρομολόγια 12 από τη Ραφήνα και 8 από το Λαύριο.

Χθες Παρασκευή, από το λιμάνι του Πειραιά πραγματοποιήθηκαν 23 αναχωρήσεις πλοίων,ενώ αναχώρησαν συνολικά 21.013 επιβάτες για διάφορα νησιά του Αιγαίου, 4.637 ΙΧ οχήματα 745 φορτηγά και 784 δίκυκλα. Για τη νησιά του Αργοσαρωνικού πραγματοποιήθηκαν χθες 35 αναχωρήσεις πλοίων ενώ αναχώρησαν 7.004 επιβάτες, 987 ΙΧ οχήματα, 30 φορτηγά και 410 δίκυκλα. Από το λιμάνι της Ραφήνας επίσης πραγματοποιήθηκαν 13 αναχωρήσεις πλοίων ενώ αναχώρησαν συνολικά 6.687 επιβάτες 1.820 ΙΧ 67 φορτηγά και 263 δίκυκλα. Από το λιμάνι του Λαυρίου πραγματοποιήθηκαν 10 αναχωρήσεις πλοίων ενώ αναχώρησαν 3.305 επιβάτες, 805 ΙΧ 33 φορτηγά και 104 δίκυκλα.

Το Λιμενικό βρίσκεται σε επιφυλακή, με εντατικούς ελέγχους στα περισσότερα λιμάνια για τα περιοριστικά μέτρα. Σύμφωνα με τα μετρά του ΕΟΔΥ που ισχύουν έως τις 4 Αυγούστου, ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός επιβατών στα πλοία της ακτοπλοΐας είναι στο 60% για τα πλοία που δεν διαθέτουν καμπίνες και στο 65% για τα πλοία που διαθέτουν καμπίνες. Όλοι οι επιβάτες θα πρέπει να βρίσκονται τουλάχιστον μία ώρα νωρίτερα στην αποβάθρα αναχώρησης του πλοίου καθώς υπάρχει μία διαδικασία που απαιτείται για την επιβίβασή τους όπως η συμπλήρωση ειδικού ερωτηματολογίου και η θερμομέτρηση. Επίσης θα πρέπει να διατηρούν απόσταση 1,5 μέτρου, ενώ η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική μόνο στους εσωτερικούς χώρους του πλοίου. Επίσης, στα πλοία υπάρχει ειδική διάταξη για τους επιβάτες στα αεροπορικά καθίσματα, ένα κάθισμα κατειλημμένο και ένα κάθισμα κενό, παρακείμενο, εμπρός και πίσω.

Αυξημένα μέτρα από σήμερα

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, ανακοίνωσε χτες αύξηση των μέτρων προστασίας. Από σήμερα και ως το τέλος του μήνα, θα ισχύει υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων των χώρων λατρείας, εκτός των χώρων εστίασης και ιατρικών εξαιρέσεων, για άτομα π.χ. με αναπνευστικά προβλήματα ή παιδιά κάτω των 3 ετών.

Διαβάστε αναλυτικά  

Με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις