Ο κ. Μόσιαλος σχολίασε μέσω social media τα σημερινά (1/8) κρούσματα, ενώ μεταξύ άλλων επισήμανε πως δεν χρειάζεται πανικός μετά την ανακοίνωση των 110 νέων κρουσμάτων, ενώ τονίζει δε πως “δεν αντέχουμε δεύτερο lockdown και μπορούμε εύκολα να το αποτρέψουμε με τη συστηματική προσπάθεια πολιτείας και πολιτών”.

Δείτε αναλυτικά τι έγραψε στην προσωπική σελίδα του στο facebook ο Ηλίας Μόσιαλος:

“110 νέα κρούσματα σήμερα. 9 μόνο στις πύλες εισόδου της χώρας. Ήταν αναμενόμενο όμως με τόση χαλαρότητα που επικράτησε μετά την αποκλιμάκωση των μέτρων και γιατί πλέον γίνονται περισσότερα τεστ. Τα καλά νέα είναι ο πολύ μικρός αριθμός όσων νοσηλεύονται στις ΜΕΘ. Φαίνεται ότι οι ηλικιωμένοι και όσοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες προσέχουν. Αν όμως ο αριθμός των κρουσμάτων αυξηθεί πολύ περισσότερο θα είναι πιο εύκολη και η διασπορά στις ευάλωτες ομάδες.

Δεν σταμάτησα να τονίζω τη σημασία της τήρησης των μέτρων αποφυγής της διασποράς του ιού. Ιδιαίτερα μετά την αποκλιμάκωση των μέτρων όταν πολλοί θεώρησαν ότι ξεμπερδέψαμε με τον ιό. Τόνισα τη σημασία της χρήσης μάσκας με σωστό τρόπο (όχι στο πηγούνι όπως συνηθίζουν διάφοροι). Και ενημέρωνα συστηματικά για τις δυσμενείς υγειονομικές και ιατρικές επιπτώσεις, παρότι είχαμε μικρό αριθμό κρουσμάτων. Ο ιός δεν εξαφανίστηκε και οι επιπτώσεις του είναι ακόμη σημαντικές σε πολλές χώρες (ΗΠΑ, Βραζιλία, Ινδία).

Δεν χρειάζεται πανικός αλλά συστηματική προσπάθεια εφαρμογής των μέτρων από όλους (και κυρίως από τα δημόσια πρόσωπα) και πάντα με οριζόντιο τρόπο και χωρίς εξαιρέσεις.

Η εφαρμογή των μέτρων θα μειώσει σημαντικά τη διασπορά του ιού και θα προστατεύσει την υγεία μας και την οικονομία μας. Δεν αντέχουμε δεύτερο lockdown και μπορούμε εύκολα να το αποτρέψουμε με τη συστηματική προσπάθεια πολιτείας και πολιτών”.

60 κρούσματα μόνο σε Θεσσαλονίκη και Καβάλα – Που εντοπίζονται τα υπόλοιπα 50

Ιδιαίτερη ανησυχία για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας προκαλούν τα κρούσματα που ανακοινώθηκαν το Σάββατο. Συγκεκριμένα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 110 νέα κρούσματα, ενώ μόλις τα 9 εντοπίστηκαν σε πύλες εισόδου της χώρας και 3 εισαγόμενα από τουρίστες ή από ανθρώπους που είχαν ταξιδέψει στο εξωτερικό. Αξίζει να σημειωθεί, πως 60 από τα 110 κρούσματα εντοπίζονται σε Θεσσαλονίκη και Καβάλα και σχετίζονται με το δύο γνωστές εστίες – ο γάμος στη Θεσσαλονίκη και η εταιρεία επεξεργασίας κρεάτων στην Καβάλα. Διαβάστε αναλυτικά