Σύμφωνα με την πολιτική προστασία η χρήση της μάσκας στον Πόρο είναι υποχρεωτική παντού για τους πολίτες. Όχι μόνο σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους αλλά ακόμα και στην παραλία. Δηλαδή όσοι επιθυμούν να πάνε για μπάνιο πάνω στην ξαπλώστρα θα είναι υποχρεωμένοι να φορούν τη μάσκα.

Αδειάζει το νησί

Οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία ακυρώνονται, καθώς οι απαγορεύσεις ισχύουν έως τις 17 Αυγούστου. Οι τουρίστες εγκαταλείπουν το νησί, με τους επιχειρηματίες να μιλούν για «ταφόπλακα» της σεζόν. Τα καταστήματα έκλεισαν χθες στις 11 το βράδυ και η ζωή στον πόρο είναι διαφορετική

Κάτοικοι και επισκέπτες των νησιών του Αργοσαρωνικού έλαβαν στα κινητά τους τηλέφωνα επείγουσα ειδοποίηση από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας μέσω του 112 για αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο κορονοϊού στον Πόρο. Το μήνυμα από την ΓΓ Πολιτικής Προστασίας πήγε στα κινητά στις 18:00.

Το μήνυμα της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας από το 112

Επείγουσα ειδοποίηση
Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας 07-08-2020 18:00. Αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο COVIS-19 στον Πόρο. Να είστε σε επιφυλακή, μείνετε ασφαλείς, μείνετε υγιείς.
Φοράτε υποχρεωτικά μάσκα και ακολουθείτε τα μέτρα προστασίας.

Επιβεβαιώθηκαν δεκάδες κρούσματα – Τι καταγγέλλει ο δήμαρχος

Σε κατάσταση τοπικού lockdown είναι από την Παρασκευή 7 Αυγούστου 2020 ο Πόρος μετά την εμφάνιση αυξημένων κρουσμάτων κορονοϊού, τα οποία ανέρχονται, σύμφωνα με πληροφορίες, από 24 έως 30. Επίσης, αναμένονται αποτελέσματα για άλλα 130 δείγματα. Σύμφωνα με πληροφορίες οι αρχές εξετάζουν η διασπορά του ιού να έγινε σε pool party που έκαναν νεαροί, οι οποίοι στη συνέχεια κόλλησαν μέλη των οικογενειών τους.

Ανησυχητικό είναι το γεγονός πως αρκετοί γονείς των παιδιών εργάζονται σε δημόσιες υπηρεσίες. Χωρίς ακόμα να είναι σίγουρο αν αυτό θα προκαλέσει την αύξηση των κρουσμάτων, καθώς ένα από τα νεότερα μέτρα που έχουν ληφθεί είναι το κλείσιμο των υπηρεσιών στον Πόρο, με την εξυπηρέτηση των πολιτών να γίνεται ηλεκτρονικά. Όπως είπε ο δήμαρχος, από τη στιγμή που εμφανίστηκαν τα πρώτα κρούσματα, προσπάθησαν να κάνουν τεστ σε όσους περισσότερους κατοίκους μπορούσαν. Υπήρχε χαλαρότητα και εκτός από το Δήμο δεν υπήρχε άλλη αρχή που να επιβάλλει μέτρα. «Βγήκα στους επιχειρηματίες και τους είπα ότι θα είναι ασυγχώρητο αν δεν τηρήσουν τους κανόνες», είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις