Την Κυριακή 23 Αυγούστου 2020 σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και ζέστη. Τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή λίγες μεμονωμένες καταιγίδες σε ορεινά τμήματα. Δείτε από το windy.com την εξέλιξη των φαινομένων

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Αίθριος.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και το πρωί στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Αίθριος.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 και το απόγευμα νότιοι νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ορεινά τις απογευματινές ώρες.

Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και στα παραθαλάσσια πρόσκαιρα την ημέρα από νότιες διευθύνσεις έως 4 μποφόρ. Το βράδυ στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 19 έως 35 και τοπικά 36 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς τις απογευματινές ώρες.

Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς, από το μεσημέρι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 18 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4, στα ανατολικά 4 με 5 και το πρωί έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Αίθριος.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 22 έως 32 και στη νότια Κρήτη έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Αίθριος.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 23 έως 33 και τοπικά έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Πως επηρεάζει ο καιρός την πυρκαγιά στη Μάνη

Δασική πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην περιοχή Λαγκαδά του Δήμου Ανατολικής Μάνης, στη Λακωνία, νωρίς το μεσημέρι της 22 Αυγούστου 2020. Η πυρκαγιά έλαβε σχετικά γρήγορα σημαντικές διαστάσεις, εξαιτίας των δυσμενών πυρό-μετεωρολογικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή. Ειδικότερα, και όπως προκύπτει από τις μετρήσεις των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του δικτύου που λειτουργεί το ΕΑΑ/ΜΕΤΕΟ, στην ευρύτερη περιοχή εκδήλωσης της πυρκαγιάς, επικρατούσαν υψηλές θερμοκρασίες (Εικόνες 1 & 2) και χαμηλές τιμές σχετικής υγρασίας. Σε συνδυασμό με την επικράτηση ανέμων των οποίων οι ριπές προσέγγισαν τα 40 – 50 km/h, οι συνθήκες αυτές συνεισέφεραν στην σημαντική αύξηση της αναφλεξιμότητας της καύσιμης ύλης στην περιοχή εκδήλωσης της πυρκαγιάς.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι με βάση τον Καναδικό πυρό-μετεωρολογικό δείκτη που υπολογίζει επιχειρησιακά το ΕΑΑ/ΜΕΤΕΟ, η επικινδυνότητα εκδήλωσης και εξάπλωσης πυρκαγιάς στην περιοχή της Αν. Μάνης ήταν υψηλή έως πάρα πολύ υψηλή

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις