Την παραίτησή της υπέβαλε η διοικήτρια του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, Παναγούλα Μαμή. Υπενθυμίζεται ότι η κ. Μαμή είχε ζητήσει εξηγήσεις από τον καθηγητή Χαράλαμπο Γώγο, για το γεγονός ότι αυτός ενημέρωσε για τη εξέλιξη της πανδημίας covid 19 τον δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη, χωρίς προηγουμένως να το γνωρίζει η ίδια. Η πρόθεση της κ. Μαμή να καλέσει σε απολογία τον κ. Γώγο, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, κάτι που την οδήγησε τελικά στην παραίτηση. Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί πως ο κ. Γώγος είναι και μέλος της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες.

Την αποκάλυψη, που προκάλεσε αίσθηση, έκανε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ). «Η Διοικήτρια του Νοσοκομείου του Ρίου κάλεσε σε απολογία τον Καθηγητή Παθολογίας – Λοιμοξιολόγο κο Χαράλαμπο Γώγο επειδή αποδέχθηκε πρόσκληση του Δημάρχου Πατρέων και ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο για την πορεία του κοροναϊού στην περιοχή και γενικότερα στη χώρα. Καλεί σε απολογία για να επιβάλλει πειθαρχικές κυρώσεις τον Καθηγητή που είναι επιφορτισμένος με το καθήκον της ενημέρωσης αφού είναι Συντονιστής του Νοσοκομείου για την αντιμετώπιση των περιστατικών κορονοϊού και είναι μέλος της Ειδικής Επιτροπής του ΕΟΔΥ», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι εργαζόμενοι.

ΠΟΕΔΗΝ: Να ανακληθεί άμεσα η απολογία

Παράλληλα συμπληρώνουν ότι ο συγκεκριμένος επιστήμονας «βάζει πλάτη» εδώ και πολύ καιρό στο νοσοκομείο του Ρίου, καθώς παραμένει κενή η θέση του αναπληρωτή Διοικητή και τα καθήκοντα του εκτελεί ο καθηγητής κ. Γώγος.

«Καλεί σε απολογία έναν επιστήμονα που πολλές φορές αναγκάζεται να κάνει τον Διοικητή στο Νοσοκομείο του Ρίου παρά το επιβαρημένο ιατρικό έργο. Το Νοσοκομείο του Ρίου δεν διαθέτει αναπληρωτή Διοικητή. Στις άδειες της Διοικήτριας χρέη Διοικητή κάνει εκ του νόμου ο κος Χ.Γώγος, ως Διευθυντής Ιατρικής υπηρεσίας. Αυτό συμβαίνει πολλές φορές. Πραγματικά δεν μπορεί κανείς να κατανοήσει τι επιδιώκει, τι εξυπηρετεί η Διοικήτρια με την εν λόγω κατάπτυστη κλήση σε απολογία που επιβάλλεται να ανακληθεί άμεσα!», καταλήγει η ΠΟΕΔΗΝ.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις