Καραντίνα 10 ημερών επιβάλλει η Ολλανδία σε όσους ταξιδιώτες επιστρέφουν από τα ελληνικά νησιά. Το μέτρο ισχύει από σήμερα, 8 Σεπτεμβρίου 2020. Τα νησιά εντάσσονται, έτσι, στην «πορτοκαλί» λίστα της Ολλανδίας.

Στην «κίτρινη» λίστα παραμένουν η Πελοπόννησος και η ηπειρωτική Ελλάδα. Μόλις χθες, Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου, η Βρετανία είχε κάνει το ίδιο με επτά ελληνικά νησιά. Αιτία για την απόφαση της ολλανδικής κυβέρνησης, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, είναι το γεγονός πως πολλοί τουρίστες μολύνονται από τον κορονοϊό ενώ κάνουν διακοπές στην Ελλάδα. Όσοι εμφανίσουν συμπτώματα (πυρετός, δύσπνοια, βήχα, καταρροή), επισημαίνεται, πρέπει να επικοινωνήσουν με τις υγειονομικές Αρχές για να εξεταστούν.

Ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών ανακοινώνει τα νέα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού

Παροξυσμός σε 60.000 Βρετανούς που βιάζονται να φύγουν από τα «κόκκινα» νησιά

Σε αγώνα δρόμου έχουν αποδυθεί οι Βρετανοί τουρίστες οι οποίοι παραθερίζουν στα 7 ελληνικά νησιά, που η βρετανική κυβέρνηση έβαλε στην «κόκκινη λίστα», προκειμένου να βρουν εισιτήρια και να αποχωρήσουν. Τα προβλήματα ωστόσο είναι μεγάλα και οι τιμές των εισιτηρίων της τελευταίας στιγμής τσουχτερές… Σύμφωνα με εκτενές ρεπορτάζ της Daily Mail, οι περίπου 60.000 Βρετανοί τουρίστες έχουν τεθεί σε συναγερμό προκειμένου να αποφύγουν την καραντίνα, στην οποία θα τεθούν από τη χώρα τους, αν δεν προλάβουν την προθεσμία επιστροφής στη χώρα τους.

Υπενθυμίζεται ότι τα «κόκκινα» νησιά είναι η Λέσβος, η Τήνος, η Σέριφος, η Μύκονος, η Κρήτη, η Σαντορίνη και η Ζάκυνθος. Οι Βρετανοί τουρίστες πρέπει να επιστρέψουν στη χώρα έως την Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου στις 4 π.μ., ειδάλλως θα υποβάλλονται σε καραντίνα αμέσως μετά την επιστροφή τους.

Μιλώντας στην Daily Mail, η 46χρονη λογίστρια Τζούλι Φριου, που βρίσκεται στην Κρήτη εδώ και δύο εβδομάδες με τον σύντροφό της και τα τρία παιδιά της και ταξιδεύει τα ξημερώματα με προορισμό το Μπέρμιγχαμ, είπε ότι προλαβαίνει την προθεσμία, ωστόσο ανησυχεί μήπως τελικά δεν καταφέρει να φτάσει έγκαιρα λόγω κάποια καθυστέρησης και τελικά μπει σε καραντίνα. «Οι επόμενες ώρες θα είναι γεμάτες αγωνίας για εμάς», είπε, υπογραμμίζοντας ότι δεν περίμενε να τελειώσουν με αυτό τον τρόπο οι διακοπές της.

Η ίδια εξέφρασε αγανάκτηση για την κυβέρνηση της χώρας της, που δείχνει «να μην ξέρει τι κάνει». «Δεν το καταλαβαίνω. Η κατάσταση εδώ μου φαίνεται πιο ασφαλής από το Ηνωμένο Βασίλειο. Είναι πολύ ήσυχα, ο κόσμος στις παραλίες είναι ελάχιστος, το προσωπικό στις επιχειρήσεις φορά πάντα μάσκα και υπάρχει αντισηπτικό σε κάθε τραπέζι. Δεν πρόκειται για ένα νησί με άγρια πάρτι, όλα εδώ κλείνουν τα μεσάνυχτα και νομίζω ότι σημειώνονται μόλις 1-2 κρούσματα τη μέρα τις τελευταίες εβδομάδες, συγκριτικά με τα χιλιάδες δικά μας. Δεν ανησυχούσαμε καθόλου για τις διακοπές μας εδώ». «Η κυβέρνηση δείχνει να μην ξέρει τι κάνει, παραθέτουν διαφορετικούς αριθμούς και είναι σαν να παίζουν ρώσικη ρουλέτα», σημειώνει, επισημαίνοντας ότι με τον σύντροφό της τήρησαν όλους τους κανόνες κατά τη διάρκεια του lockdown και τώρα αισθάνονται σαν να τιμωρούνται.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις