Τραγική εξέλιξη είχε η βύθιση σκάφους με μετανάστες και πρόσφυγες στα ανοιχτά της Κρήτης, καθώς όπως έγινε γνωστό από το Υπουργείο Ναυτιλίας ανασύρθηκαν από τη θάλασσα τρεις νεκροί. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για δύο μικρά παιδιά και μία γυναίκα.

Την ίδια ώρα ολονύχτια ήταν επιχείρηση έρευνας και διάσωσης όσων επέβαιναν στο σκάφος, που βυθίστηκε  το απόγευμα της Δευτέρας, στη θαλάσσια περιοχή 12 ν.μ. ανατολικά της Κρήτης.

Μέχρι στιγμής έχουν περισυλλεγεί 53 άτομα, τα οποία μεταφέρονται στην Κάρπαθο, ενώ στη θαλάσσια περιοχή των ερευνών, επικρατούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες, αφού πνέουν ισχυροί βόρειοι άνεμοι εντάσεως έως και 7 μποφόρ.

Το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος ενημερώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας για τη δυσχερή θέση στην οποία βρισκόταν σκάφος αγνώστων λοιπών στοιχείων με αλλοδαπούς επιβαίνοντες  στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κρήτης και Καρπάθου.

Άμεσα υπό τον συντονισμό του ΕΚΣΕΔ, στην περιοχή έσπευσε ένα παραπλέον πλοίο το οποίο ενώ αρχικά εντόπισε το εν λόγω σκάφος να πλέει σε κοντινή απόσταση, στη συνέχεια αυτό βυθίστηκε. Ακόμη στην περιοχή έσπευσαν ένα πλοίο ανοιχτής θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., δύο πλοία του Πολεμικού Ναυτικού, ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας και δύο επιπλέον παραπλέοντα πλοία.

Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα κάποιος από τους επιβαίνοντες τηλεφώνησε στον αριθμό έκτακτης ανάγκης 112, αναφέροντας ότι στο σκάφος στο οποίο επιβαίνει ο ίδιος και άλλα άτομα βρίσκεται σε δυσχερή θέση.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης αμέσως μόλις ενημερώθηκε για το συμβάν, βρέθηκε στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης όπου και έδωσε εντολή να διατεθεί κάθε πρόσφορο μέσο στην περιοχή για την επιχείρηση.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις