Θετικός στον κορονοϊό διαγνώστηκε μαθητής γυμνασίου στον Πύργο, γεγονός που έχει προκαλέσει συναγερμό στις τοπικές αρχές. O μαθητής είναι ασυμπτωματικός και βρίσκεται σε καραντίνα στο σπίτι του. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, πως τα τεστ στα οποία υποβλήθηκαν τα άτομα του στενού οικογενειακού του περιβάλλοντος, βγήκαν αρνητικά.

Οι αρχές της πόλης ανακοίνωσαν ότι θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας του συνόλου του μαθητών, ενώ αναστέλλονται τα μαθήματα για το τμήμα που φοιτά ο μαθητής έως την Παρασκευή και τις επόμενες ημέρες θα γίνει επαναξιολόγηση της κατάστασης. Για το περιστατικό έχουν ενημερωθεί η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας όσο και ο ΕΟΔΥ, που θα ξεκινήσει άμεσα και την ιχνηλάτηση των επαφών του μαθητή.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΙ το τμήμα του μαθητή θα κλείσει προληπτικά μέχρι την Παρασκευή, ενώ το παιδί θα υποβληθεί ξανά σε τεστ.

Περιμένουμε κρούσματα στα σχολεία

Μιλώντας το πρωί, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, επισήμανε ότι «περιμένουμε κρούσματα στα σχολεία, όμως είναι πολύ σημαντικό τα παιδιά να συνεχίσουν τη ζωή τους. Για αυτό κι ελήφθη η απόφαση να λειτουργήσουν τα σχολεία. Αν βρεθεί κρούσμα μαθητή, διερευνώνται οι στενές επαφές και με τις οδηγίες που έχει δώσει η Επιτροπή των επιστημόνων κλείνει το τμήμα, όχι το σχολείο».

Θα καλυφθούν τα κενά στα σχολεία

Σε ό,τι αφορά στις προσλήψεις των αναπληρωτών, η ίδια τόνισε ότι έγιναν πιο νωρίς από ότι τα προηγούμενα χρόνια συμπληρώνοντας ότι «προχωρήσαμε τους μόνιμους διορισμούς στην ειδική αγωγή που δεν έχουν ξαναγίνει ποτέ στη χώρα και στη γενική εκπαίδευση που ήδη προχωρήσαμε στους προσωρινούς πίνακες».

Κατέληξε ότι υπάρχουν κάποια κενά, τα οποία θα σταλούν σήμερα από τα σχολεία και στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα καλυφθούν. «Υπάρχουν εκπαιδευτικοί, οι οποίοι καταθέτουν τα έγγραφα που αποδεικνύουν ότι ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου και για το λόγο αυτό έχουμε προβλέψει ειδικές ρυθμίσεις για την αντικατάσταση τους. Ακόμα και αυτοί που θα απουσιάζουν, θα κάνουν τηλεκπαίδευση στα παιδιά που δεν μπορούν να παρακολουθήσουν το μάθημα λόγω προβλημάτων υγείας», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις