Κακοκαιρία Ιανός: Από τα ορμητικά νερά κυριολεκτικά εξαφανίστηκε ολόκληρο το οδόστρωμα του περιφερειακού δρόμου που βρισκόταν στην όχθη του με αποτέλεσμα να καταρρεύσει ένα τμήμα του Κέντρου Υγείας. Οπως φαίνεται από τα πλάνα ο δρόμος δεν υπάρχει πλέον και η νέα διευρυμένη όχθη του ποταμού διέρχεται ακριβώς εκεί που βρίσκεται το Νοσοκομείο. Ευτυχώς το κτήριο είχε εκκενωθεί εγκαίρως και δεν υπήρξαν θύματα. Παράλληλα μαζί με το μεγάλο τμήμα του περιφερειακού δρόμου του Μουζακίου, που εξαφανίστηκε, ζημιά έχει υποστεί η νέα γέφυρα που συνδέει την πόλη με την Καρδίτσα. Η παλαιά γέφυρα που δεν χρησιμοποιούνταν παρά μόνο από πεζούς, έχει υποστεί καθίζηση.

Κατέρρευσε το Κέντρο Υγείας στο Μουζάκι από την κακοκαιρία Ιανός

Κατέρρευσε το Κέντρο Υγείας στο Μουζάκι από την κακοκαιρία Ιανός

Gepostet von Flash.gr Life am Samstag, 19. September 2020

Κόπηκε στα δύο η σιδηροδρομική γραμμή του ΟΣΕ Αθήνας – Θεσσαλονίκης

Με λεωφορεία θα γίνεται μέχρι νεοτέρας η σύνδεση μεταξύ Λιανοκλαδίου και Λάρισας εξαιτίας των σοβαρών ζημιών που έχει υποστεί η σιδηροδρομική υποδομή, εξαιτίας των έντονων πλημμυρικών φαινομένων που δημιούργησε ο κυκλώνας “Ιανός”. Σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ τα σημαντικότερα προβλήματα εντοπίζονται σε Κεντρική Στερεά και Θεσσαλία, με αποτέλεσμα να καθίσταται αδύνατη η σιδηροδρομική σύνδεση μεταξύ Αθηνών – Θεσσαλονίκης και ως εκ τούτου οι επιβάτες των τραίνων θα μετεπιβιβάζονται σε λεωφορεία για το κομμάτι μεταξύ Λιανοκλαδίου – Λάρισας παρακάμπτοντας τα απροσπέλαστα σημεία της σιδηροδρομικής υποδομής προκειμένου να συνεχίσουν το ταξίδι τους.

Η εταιρεία ζητά συγγνώμη από το επιβατικό κοινό για την ταλαιπωρία, και θα ενημερώσει με νεότερη ανακοίνωση για την πορεία ομαλοποίησης της σιδηροδρομικής κυκλοφορίας. Ο διαχειριστής υποδομής ΟΣΕ, όπως αναφέρει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, επιχειρεί με συνεργεία στα προβληματικά σημεία, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί χρονοδιάγραμμα αποκατάστασης και παραμένει εν ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας σε τμήμα του σιδηροδρομικού δικτύου. Σημειώνεται πως η σιδηροδρομική γραμμή πριν τη σήραγγα Οθρυος έχει υποστεί από νωρίς χθες Παρασκευή το απόγευμα σοβαρές ζημιές και είναι απροσπέλαστη.

Μπλακ άουτ της ΔΕΗ σε πολλές περιοχές της χώρας

Χωρίς ρεύμα, σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ, βρίσκεται σήμερα Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου, η πόλη της Καρδίτσας και περιοχές στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη. Ο Ιανός έχει αφήσει πίσω του δύο νεκρούς, στην Καρδίτσα και έναν αγνοούμενο. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, γίνονται εντατικές προσπάθειες για την αποκατάσταση εκτεταμένων ζημιών στο δίκτυο. Προστίθεται, ότι στην Καρδίτσα αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στην πρόσβαση στα σημεία των ζημιών λόγω των πλημμυρισμένων δρόμων. Επίσης, όπως αναφέρει ο Διαχειριστής Ηλεκτρικής Ενέργειας, στην Κεφαλονιά, μετά την επανηλεκτροδότηση του Αργοστολίου από χθες, τα συνεργεία συνεχίζουν τις εργασίες επανηλεκτροδότησης των υπόλοιπων περιοχών με αρκετές δυσκολίες που επίσης σχετίζονται με την αδυναμία πρόσβασής τους στα σημεία των ζημιών, καθώς στις περισσότερες περιπτώσεις πρέπει να προηγηθούν και να ολοκληρωθούν οι εργασίες διάνοιξης των οδικών αρτηριών. Όσον αφορά στην Ιθάκη, η ομάδα τεχνικού προσωπικού του ΔΕΔΔΗΕ, βρίσκεται από χθες σε ετοιμότητα για τη μετάβασή της στο νησί προκειμένου να ξεκινήσει τις εργασίες αποκατάστασης των εκτεταμένων ζημιών, γεγονός που θα καταστεί δυνατό εντός των επόμενων ωρών, όταν και αναμένεται η άρση του απαγορευτικού απόπλου από το λιμάνι της Κυλλήνης, αναφέρει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις