Γυναικεία υπόθεση το νέο Διοικητικό Συμβούλιο. Δυο γυναίκες θα ηγηθούν του Πρωτοδικείου και της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ γυναίκα επιλέχθηκε και στο Εφετείο της Αθήνας.

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων συνήλθαν σήμερα 19 Σεπτεμβρίου σε συνεδρίαση για την συγκρότηση του Προεδρείου της Ένωσης:

Πρωτοδικείο

Στο Πρωτοδικείο Αθηνών νέα προϊσταμένη αναδείχτηκε με τη ψηφο των συναδέλφων της η πρόεδρος πρωτοδικών Σοφία Φούρλαρη. Διαδέχεται τον νεοπροαχθέντα εφέτη Γιώργο Γρίβα. Με συντριπτική πλειοψηφία εξελέγη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών η μοναδική υποψήφια, εισαγγελέας πρωτοδικών Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου η οποία διαδέχεται τον σημερινό προιστάμενο Βαγγέλη Ιωαννίδη.

Εφετείο

Στο Εφετείο Αθηνών εξελέγη η πρόεδρος Εφετών Τριανταφύλλη Δρακοπούλου, η οποία την 1η Οκτωβρίου 2020 θα διαδεχθεί τον απερχόμενο προιστάμενο Κώστα Σταμαδιάνο. Στην Εισαγγελία Εφετών επανεξελέγη ο νυν προιστάμενος Ιωάννης Μωραιτάκης.

Tα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων συνήλθαν σήμερα 19 Σεπτεμβρίου σε συνεδρίαση για την συγκρότηση του Προεδρείου της Ένωσης.

Κατά τη συνεδρίαση αυτή αναδείχθηκε η σύνθεση του Προεδρείου του Διοικητικού Συμβουλίου, που είναι η ακόλουθη:

  • ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Χριστόφορος Σεβαστίδης, Εφέτης
  • Α΄ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Αικατερίνη Ντόκα, Εφέτης
  • Β΄ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Αικατερίνη Μάτση, Αντεισαγγελέας Εφετών
  • ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Παντελής Μποροδήμος, Πρωτοδίκης
  • ΑΝΑΠΛ. ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Ευθαλία Κώστα, Ειρηνοδίκης
  • ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, Ιωάννα Ξυλιά, Πρόεδρος Πρωτοδικών
  • ΑΝΑΠΛ. ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: Μιχαήλ Τσέφας, Πρωτοδίκης
  • ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ: Χαράλαμπος Σεβαστίδης, Πρόεδρος Πρωτοδικών

Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Οι ιστορικοί σταθμοί μιας μακρόχρονης αγωνιστικής πορείας

Στις 25 Ιανουαρίου 1958 σαράντα οκτώ δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί, που υπηρετούν στο Εφετείο και την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών, υπογράφουν την ιδρυτική πράξη και το καταστατικό του δικαστικού σωματείου με την επωνυμία «Ένωσις Ελλήνων Δικαστών και Εισαγγελέων». Καταστατικοί σκοποί της «Ενώσεως» είναι η διασφάλιση της ανεξαρτησίας της δικαστικής εξουσίας και η εξύψωση της θέσης των δικαστών.

Βασικός σκοπός της ίδρυσης είναι επίσης η βελτίωση της δικαστηριακής οργάνωσης για την καλύτερη απονομή της δικαιοσύνης, η προαγωγή της Νομικής επιστήμης, η επιστημονική συμβολή στη βελτίωση της Νομοθεσίας και η επικοινωνία και συνεργασία με ομοειδείς οργανώσεις δικαστικών λειτουργών της αλλοδαπής. Η «Ένωσις» δεν έχει πολιτικό ή συνδικαλιστικό χαρακτήρα

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις