Τέλος στη συνεργασία του με την εφημερίδα Καθημερινή έβαλε ο δημοσιογράφος, Στέφανος Κασιμάτης, ο οποίος βρέθηκε πριν από μερικές ημέρες στη δίνη σφοδρής κριτικής εξαιτίας χυδαίου σχολίου κατά του Γιώργου Κατρούγκαλου.

Ο Στέφανος Κασιμάτης εργάστηκε για αρκετά χρόνια στην «Καθημερινή», με την εφημερίδα να εκφράζει τη λύπη της και να σπεύδει να διευκρινίσει ότι η λύση της συνεργασίας δεν ήταν δική της υπόθεση.

Η ανακοίνωση της εφημερίδας

«Ο Στέφανος Κασιμάτης αποφάσισε να διακόψει την συνεργασία του με την “ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ”. Το γεγονός μας λυπεί ιδιαίτερα και δεν ήταν απόφαση της εφημερίδας. Τον ευχαριστούμε για την συμβολή του όλα αυτά τα χρόνια και ευχόμαστε καλή συνέχεια και επιτυχία».

Το ειρωνικό σχόλιο

Υπενθυμίζεται ότι στην σημερινή του επιφυλλίδα ο Στέφανος Κασιμάτης ειρωνεύτηκε τον πρώην υπουργό Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ήταν κατά την τελευταία του ομιλία στην Βουλή, ήταν εμφανώς αλλαγμένος εμφανισιακά, κάτι που δεν άφησε ασχολίαστο γράφοντας:

«Ω, οι μπούκλες! Πού πήγαν οι ασημένιοι βόστρυχοι; Αυτοί που κάποτε (μόλις πριν από έναν χρόνο) σκίαζαν το πλατύ μέτωπο του Κατρούγκαλου! Νομίζω, μπουλντόζα πρέπει να οδηγούσε ο πανδαμάτωρ όταν πέρασε ίσως ήταν και λίγο μεθυσμένος. Ας καταγραφεί, παρακαλώ, η θλιβερή απώλεια ως ακόμη ένα από τα εγκλήματα της Δεξιάς».

Η συγγνώμη του Κασιμάτη

Συγγνώμη για το απαράδεκτο σχόλιο του δημοσιογράφου Στέφανου Κασιμάτη εναντίον του Γιώργου Κατρούγκαλου ζητά ο αρθρογράφος και η Καθημερινή σε δηλώσεις τους

«Στη φωτογραφία της Παρασκευής διέπραξα ένα σοβαρό λάθος, εξαιτίας της αφέλειάς μου. Χρωστώ, ως εκ τούτου,  μια συγγνώμη τόσο στον ίδιο τον Γιώργο Κατρούγκαλο όσο και στους αναγνώστες, καθώς δεν εγνώριζα (και ούτε μπορούσα να υποθέσω, εξ ου και η αφέλεια) ότι η απώλεια των μαλλιών του πρώην υπουργού οφείλεται σε θεραπεία στην οποία υποβλήθηκε στις αρχές του μηνός για την αντιμετώπιση ενός προβλήματος υγείας.

Πληροφορούμαι μάλιστα ότι οι γιατροί του είχαν συστήσει να παραμείνει οικουρών μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου, αλλά στον ίδιο επικράτησε το αίσθημα της υποχρέωσης να παραστεί στη Βουλή, δεδομένου ότι στον ΣΥΡΙΖΑ δεν περισσεύουν οι ειδικοί περί τα ελληνοτουρκικά. Του εύχομαι ολοψύχως καλή δύναμη και καλή ανάρρωση. Να επανέλθει γερός και δυνατός».

Στέφανος Κασιμάτης

Δήλωση της Καθημερινής

Η «Κ» ζητά συγγνώμη από τον κ. Γιώργο Κατρούγκαλο για τη φωτογραφία και το σχόλιο που τη συνόδευε στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας. Όσο και αν είναι προφανές ότι ο αρθρογράφος δεν γνώριζε την περιπέτεια υγείας του κ. Κατρούγκαλου, σημασία έχει ότι πρόκειται για ατόπημα. Το οποίο δεν θα επαναληφθεί.

Γ. Κατρούγκαλος: «Ευχαριστώ όσους πήρατε θέση»

Με ανάρτηση του, ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος ευχαριστεί όλους όσους πήραν θέση υπέρ του, κατά του άθλιου σχολίου από τον δημοσιογράφο, Στέφανο Κασιμάτη.

Συγκεκριμένα ο πρώην Υπουργός ανέφερε στην ανάρτηση του: «Ευχαριστώ όλους εσάς που πήρατε θέση επί του θέματος, φίλους, συντρόφους, δημοσιογράφους κ ιδίως τους πολιτικούς αντίπαλους. Ίσως βγει κάτι καλό από τη θλιβερή αυτή ιστορία: ένα υγιέστερο δημοσιογραφικό τοπίο, χωρίς κανιβαλισμούς κ δολοφονίες χαρακτήρων»

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις