Σε θρίλερ εξελίχθηκε η επίσκεψη ενός ανήλικου παιδιού στον πατέρα του. Συγκεκριμένα, το βράδυ της Τρίτης στην Πτολεμαΐδα οι Αρχές ενημερώθηκαν ότι ένας άνδρας «ταμπουρώθηκε» μέσα στο σπίτι του, καθώς αρνιόταν να επιστρέψει το ανήλικο παιδί του στη μητέρα του. Σημειώνεται ότι οι γονείς βρίσκονται σε διάσταση.

Όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1, ο πατέρας φέρεται να είχε πάρει το παιδί για μια ημέρα με τη συγκατάθεση της μητέρας. Ωστόσο, αρνήθηκε να το επιστρέψει με αποτέλεσμα να ειδοποιηθεί η Αστυνομία. Διαπραγματευτές της ΕΛΑΣ προσπάθησαν να τον πείσουν να παραδοθεί, όμως ο άνδρας δεν έδειχνε να ανταποκρίνεται. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο άνδρας κρατούσε ένα μαχαίρι, ενώ ρεπορτάζ του Open ανέφερε ότι απειλούσε να ρίξει το 10χρονο παιδί από το μπαλκόνι. Στο σημείο έσπευσε κι η Πυροσβεστική μαζί με κλιμακοφόρο όχημα, ώστε οι αστυνομικοί να επιχειρήσουν από το μπαλκόνι.

Αργά το βράδυ της Τρίτης η αστυνομική επιχείρηση, που διήρκησε περισσότερο από δύο ώρες, είχε αίσιο τέλος. Ο άνδρας συνελήφθη κι οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα, ενώ το παιδί είναι καλά στην υγεία του και επέστρεψε στη μητέρα του.

Συμβουλές για την ανακοίνωση του διαζυγίου στα παιδιά

1. Η συζήτηση με τα παιδιά για το διαζύγιο θα πρέπει να γίνει το ταχύτερο, αφού όμως το ζευγάρι έχει πάρει τις οριστικές αποφάσεις. Όχι πριν από αυτές για να αποφύγουν παλινδρομήσεις, ούτε όμως και αρκετά αργότερα για να μην εκθέτουν τα παιδιά χωρίς πληροφορίες σ’ ένα κλίμα αμφίθυμο (έως και τοξικό).

2. Η συζήτηση να γίνει και με τους δύο γονείς παρόντες. Κάτι τέτοιο έχει τη συμβολική αξία ότι ενώ το ζευγάρι χωρίζει, οι γονείς δεν διασπώνται, μένουν μαζί ενώπιων των παιδιών τους και το αντιμετωπίζουν ενωμένοι.

3. Θεμιτό είναι στην κουβέντα οι γονείς να πουν τα βασικά σημεία που αφορούν τα παιδιά (κι όχι την σχέση του ζευγαριού) συμφωνώντας αναμεταξύ τους, αποφεύγοντας επικρίσεις και αλληλοκατηγορίες.

4. Τονίζουμε με ένταση στα παιδιά ότι για το διαζύγιο δεν ευθύνονται τα παιδιά σε καμία περίπτωση και για κανέναν λόγο (συχνά τα παιδιά νιώθουν ένοχα για μία τέτοια εξέλιξη…)

5. Επιτρέπουμε στα παιδιά να εκφράσουν τα συναισθήματα τους (προσοχή: όχι την γνώμη τους! Δεν τα ρωτάμε, τα ενημερώνουμε). Τα παιδιά θα θυμώσουν, θα στεναχωρηθούν,θα πενθήσουν, θέλουν χώρο και χρόνο για να μπορέσουν να μεταβολίσουν το συναισθηματικό τους φορτίο.