Αυξάνονται οι πιθανότητες να δικαστεί εκ νέου η υπόθεση για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, ως προς την ποινική μεταχείριση του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα, καθώς η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αναστασία Δημητριάδου τάχθηκε χθες υπέρ της αναίρεσης της απόφασης που τον καταδίκασε σε 13 χρόνια κάθειρξη.

Η υπόθεση έφθασε στον Άρειο Πάγο, μετά την αναίρεση που ζήτησε ο ίδιος ο εισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου Βασίλειος Πλιώτας, για το γεγονός ότι στον Επαμεινώνδα Κορκονέα αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίο.

Η αναγνώριση του ανωτέρω ελαφρυντικού και η επιβολή ποινής κάθειρξης μόλις 13 ετών για την εν ψυχρώ (με άμεσο δόλο) δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου, αντί της πρωτοδίκως επιβληθείσης ισοβίου καθείρξεως, οδήγησε στην άμεση αποφυλάκιση του Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Η χθεσινή εκδίκαση της υπόθεσης –που αφορά και γενικότερα την αναγνώριση του εν λόγω ελαφρυντικού σε καταδικασθέντες– έγινε σε κλίμα έντασης, καθώς οι συνήγοροι της οικογένειας Γρηγορόπουλου, Νίκος και Ζωή Κωνσταντοπούλου επέμειναν να μετάσχουν στη διαδικασία, κάτι που τελικώς δεν τους επετράπη.

Ο συνήγορος του ειδικού φρουρού Βαγγέλης Ανδρούλας υπέβαλε ένσταση, σύμφωνα με την οποία οι συνήγοροι της οικογένειας δεν είχαν δικονομικό δικαίωμα να παρασταθούν και να αγορεύσουν, καθώς η αναίρεση αφορά μόνο το σκέλος της καταδικαστικής απόφασης για το ελαφρυντικό του «προτέρου σύννομου βίου» που αναγνωρίστηκε στον Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Το Ποινικό Τμήμα με πρόεδρο την αντιπρόεδρο Αβρακόμη Θούα διέκοψε και με παρεμπίπτουσα απόφασή του αποφάνθηκε ότι οι δύο συνήγοροι της οικογένειας του 15χρονου δεν δικαιούνται να παρασταθούν και να αγορεύσουν. Η απόφαση αναμένεται προσεχώς.

Οι συνήγοροι της οικογένειας Ν. Κωσταντόπουλος και Ζ. Κωσταντοπούλου δήλωσαν, μεταξύ άλλων: «Διαμαρτυρόμαστε γιατί στα 12 χρόνια που έχουν περάσει, έχουν περισσέψει οι παρακρατικές παρεμβάσεις στην υπόθεση, πάντα με στόχο να απαλειφθούν οι ποινές. Η οικογένεια του παιδιού όμως έχει υποστεί την πιο βάναυση μεταχείριση. Το ότι σήμερα ο Αρειος Πάγος αποφάσισε να μη μιλήσει η οικογένεια, δείχνει το μέγεθος του κινδύνου».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις