Από τον συνολικό αριθμό των τουριστών που ταξίδεψαν μέσω του TUI, του μεγαλύτερου ταξιδιωτικού ομίλου στον κόσμο, το μεγαλύτερο ποσοστό επισκέφθηκε την Ελλάδα, όπως δήλωσε ο κ.Στέλιος Πέτσας, κυβερνητικός εκπρόσωπος. Μάλιστα, μεταξύ άλλων, δήλωσε πως ενδέχεται να υπάρξει επέκταση της τουριστικής περιόδου μέχρι και τον Νοέμβριο: «Μέσω της TUI υπολογίζεται πως περισσότεροι από 1 εκατ. τουρίστες, θα έρθουν στην Ελλάδα, ενώ υπήρξε δέσμευση για περαιτέρω επέκταση της περιόδου, έως το τέλος Νοεμβρίου», ενώ υπογράμμισε την εμπιστοσύνη που αυτό υποδεικνύει αναφέροντας πως «και αυτό το στοιχείο είναι ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα από ένα από τους μεγαλύτερους tour operators στον κόσμο». 

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως «η  υλοποίηση της δέσμευσης της TUI να προτάξει στους τουριστικούς προορισμούς τη χώρα μας, συνιστά έμπρακτη απόδειξη της εμπιστοσύνης και του πλεονεκτήματος που αποκτήσαμε».

Οι χειρισμοί της Ελλάδας κατά τη διάρκεια της πρώτης φάσης της πανδημίας χαρακτηρίζονται ”πρότυπο” από τον κ.Πέτσα, ο οποίος και υποστήριξε πως αυτό ήταν και το ”όπλο” για το άνοιγμα του τουρισμού: «Ανοίξαμε τις πύλες της χώρας, παίρνοντας όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία των κατοίκων, των εργαζόμενων και των επισκεπτών μας. Και αυτό, όχι μόνο εκτιμήθηκε από την τουριστική αγορά, αλλά καταγράφηκε και ως ένα επιπλέον συγκριτικό πλεονέκτημα για το 2021»

Υπενθυμίζεται πως, το καλοκαίρι του 2020, στέλεχος του Ομίλου TUi, είχε δηλώσει χαρακτηριστικά: «η Ελλάδα είναι ένας υπέροχος, ξεχωριστός και φιλόξενος προορισμός διακοπών για όλη την Ευρώπη και ιδίως για τους Γερμανούς. Φέτος είναι η μεγάλη ευκαιρία της Ελλάδας να εκμεταλλευτεί αυτό το πλεονέκτημα. Προσωπικά θα απογοητευθώ αν πετύχουμε μόνο το 50% της περυσινής περιόδου. Είμαι βέβαιος πως το 2020 θα καταφέρουμε να επεκτείνουμε την τουριστική περίοδο. Να έρθουν, δηλαδή, τουρίστες στην Ελλάδα και μετά το καλοκαίρι. Δουλέψαμε σκληρά και είχαμε συνεχείς επαφές με το υπουργείο Τουρισμού, ώστε να διασφαλίσουμε την ισορροπία μεταξύ μιας πολύ καλής εμπειρίας διακοπών και μιας ασφαλούς εμπειρίας».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις