Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Καρδίτσας για τους θανάτους και τις καταστροφές που προκάλεσε η κακοκαιρία στο Ν. Καρδίτσας. Άμεσα δε η αρμόδια αντεισαγγελέας Πρωτοδικών θα προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες για να διερευνηθούν τυχόν δυσλειτουργίες και παραλείψεις των αρμόδιων υπηρεσιών αναφορικά με την πρόληψη και τον περιορισμό των συνεπειών του ακραίου φυσικού φαινομένου που έπληξε τον Ν. Καρδίτσας.

Πως εντοπίστηκε το πτώμα της αγνοούμενης φαρμακοποιού

Εντοπίστηκε σε απόσταση περίπου 10 χιλιομέτρων από το σημείο όπου εξαφανίστηκε η 43χρονη φαρμακοποιός. Το αυτοκίνητο της 43χρονης είχε βρεθεί το πρωί του περασμένου Σαββάτου 19 Σεπτεμβρίου 2020, στη θέση Παλαιά Σφαγεία στο Μουζάκι. Είχε προηγηθεί η πληροφορία ότι ένα αντικείμενο, που προσιδιάζει σε ανθρώπινο μέλος, εντοπίστηκε να προεξέχει από τις λάσπες σε περιοχή του οικισμού Μαγουλίτσα και συγκεκριμένα κοντά στη γέφυρα της περιοχής, του δήμου Μουζακίου. Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις διασωστών για να αξιολογήσουν την πληροφορία η οποία οδήγησε στον εντοπισμό του γυναικείου πτώματος.

Η κινητοποίηση στο Μουζάκι ήταν τεράστια εδώ και έξι μέρες, από το βράδυ της περασμένης Παρασκευής όταν ο «Ιανός», που σάρωσε τα πάντα στο Μουζάκι, παρέσυρε το αυτοκίνητο της άτυχης γυναίκας την ώρα που εκείνη επέστρεφε στο σπίτι της από το φαρμακείο. Η Ευδοκία Πλακιά είχε πέσει, εξαιτίας των ορμητικών νερών, με το αυτοκίνητό της στον Πάμισο, έξω από το Κέντρο Υγείας στο Μουζάκι.

«Όμορφη και χαμογελαστή γυναίκα»

Οι συμπολίτες της μιλούν για εκείνη με τα καλύτερα λόγια. Κάνουν λόγο για μία όμορφη, χαμογελαστή γυναίκα και καλή επαγγελματία. Η Μ.Ε, φαίνεται πως δεν υπολόγισε σωστά τη δύναμη της κακοκαιρίας.

Από τα προσωπικά της προφίλ στα social media φαίνεται ότι είναι ένας άνθρωπος γεμάτος ζωή που αγαπά τη δουλειά και τους φίλους της.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Ο δήμαρχος Μουζακίου, Φάνης Στάθης μίλησε στο Flash.gr

Τις κρίσιμες ώρες των ερευνών, ο δήμαρχος Μουζακίου μίλησε στο Flash.gr για την αγωνία όλων να βρεθεί η γυναίκα. «Η κοπέλα δεν έχει βρεθεί ακόμα και η αγωνία μας είναι μεγάλη. Ήμουν πολύ κοντά όταν την είδα να αγνοεί τις οδηγίες των αστυνομικών και της Πυροσβεστικής. Προσπάθησε να προσπεράσει το μπλόκο και να περάσει από το ρέμα. Εγώ εκείνη την ώρα ήμουν λίγο πιο πέρα, στο κέντρο υγείας. Είδα τους πυροσβέστες να της κάνουν νόημα με τους φακούς και εκείνη να τους προσπερνά και να φεύγει. Το αυτοκίνητό της παρασύρθηκε. Δεν ξέρω γιατί μπορεί να το έκανε αυτό. Ίσως πανικοβλήθηκε έντονα, ίσως δεν έδωσε την πρέπουσα σημασία στις οδηγίες των αρμόδιων, μπορεί να υπερεκτίμησε τις δυνάμεις της. Βασικό μέλημα τώρα είναι να βρεθεί σώα».

Η έκκληση στο Facebook

Στις 23 Σεπτεμβρίου 2020, με ανακοίνωσή της στα τοπικά ΜΜΕ, η οικογένεια της φαρμακοποιού ζητούσε «να σταματήσουν τα ανεύθυνα σενάρια και να συνδράμει όποιος μπορεί στην ανεύρεση της»

Πιο συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της οικογένειας ανέφερε:

«Ευχαριστούμε όλα τα κλιμάκια και τις δυνάμεις που επιχειρούν στην αναζήτηση της Ευδοκίας μας καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες με αυταπάρνηση. Παρακαλούμε σεβόμενοι την τραγική θέση της οικογένειας, η οποία αναζητά απεγνωσμένα το παιδί της μέσα σε τόνους λάσπης, κορμών δέντρων και άλλων φερτών υλικών, να σταματήσουν τα ανεύθυνα σενάρια και όποιος μπορεί και όλοι μαζί να συνδράμουμε στην ανεύρεσή της με όποιον τρόπο, με κάθε μέσο. Κάθε στιγμή είναι πολύτιμη για εμάς.

Ευχαριστούμε.

Εκ μέρους της οικογένειας της Ευδοκίας Πλακιά, αγνοούμενης από την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020 στο Μουζάκι, Καρδίτσας».