Στο ερώτημα αν η ελληνική οικονομία αντέχει ένα δεύτερο ενδεχόμενο lockdown απάντησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, μιλώντας στην εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει» του Open. «Αν πάμε σε lockdown στην Αττική, το απεύχομαι αλλά δεν το αποκλείω τελείως. Δεν θα κρατήσει τόσο πολύ αλλά μισή διάρκεια από προηγούμενο. Τότε η επίπτωση στο ΑΕΠ θα είναι 1-2 μονάδες αλλά όχι κάτι εκτός δυνατότητας οικονομίας μας να το αντέξει. Θα πλήξει ασφαλώς το έλλειμμα. Αλλα το κυριότερο θα καθυστερήσει ανάκαμψη οικονομίας και θα ξαναχτυπήσει εταιρίες που τώρα σηκώνουν κεφάλι. Κι εκεί θα χρειαστεί άμεση βοήθεια», ανέφερε χαρακτηριστικά και σημείωσε πως σύμφωνα με τα στοιχεία του πρώτου lockdown «είχαμε μια απώλεια του 15%».  «Αν υποθέσουμε ότι θα διαρκέσει ένα 20ήμερο τότε η επίπτωση στο ΑΕΠ θα είναι μία με δύο μονάδες», συμπλήρωσε και τόνισε ότι ανησυχεί πως αυτό θα καθυστερήσει την ανάταξη της οικονομίας.

Ήξεις αφίξεις από τον Σύψα

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας, έβγαινε καθημερινά σε εκπομπές, ραδιόφωνα, δελτία και προειδοποιούσε πόσο κοντά στο lockdown είναι η Αττική δίνοντας και λεπτομέρειες μάλιστα για τον τρόπο που θα εφαρμοστεί, υποστηρίζοντας για παράδειγμα ότι “θα είναι εβδομαδιαίας διάρκειας, αλλά θα είναι το επόμενο βήμα, γιατί η κατάσταση δεν εξελίσσεται καλά. Θα δώσουμε σίγουρα 10 μέρες με 2 εβδομάδες στα νέα μέτρα”, όπως έλεγε στις 17 Σεπτεμβρίου στον Ant1 ή “θα γίνει για 2 βδομάδες μέχρι να πέσει η καμπύλη της επιδημίας, μετά αν ξαναχρειαστεί θα ξαναγίνει για άλλες δυο βδομάδες. Επίσης, θα κλείσουν και τα σχολεία” όπως είπε στις 22 Σεπτεμβρίου μιλώντας στο ΣΚΑΙ, ενώ στο Open δήλωνε ότι είναι στο τραπέζι το οριζόντιο Lockdown.

Εχθές όμως,  25 Σεπτεμβρίου μιλώντας στο MEGA είπε ότι “θέλουμε να δούμε μια σταθερή και καθοδική τάση. Το lockdown είναι η έσχατη λύση. Δεν πρέπει να φτάσουμε εκεί, πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι να μην φτάσουμε εκεί. Δεν το έχουμε συζητήσει καν στην επιτροπή“

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις