Συνεχίζονται οι περισσότερες καταλήψεις στη χώρα μας, αν και αυτή την εβδομάδα το υπουργείο παιδείας αναμένει αποκλιμάκωση. Στις περισσότερες περιπτώσεις οι μαθητές διαμαρτύρονται με δίκαια αιτήματα, όπως η κάλυψη των κενών θέσεων καθηγητών αλλά και οι ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Ωστόσο, παρά τα δίκαια ή μη αιτήματά τους κάποιοι μαθητές δεν είδαν την κατάληψη ως το μέσο δικαίωσης του αγώνα τους. Συγκεκριμένα σε σχολείο της Αμφιλοχίας που τελούσε υπό κατάληψη, ένας μαθητής μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, ύστερα από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ. Όπως αναφέρει το agriniopress.gr οι αστυνομικοί προχώρησαν στην σύλληψη ενός άντρα, σε βάρος του οποίου έχει σχηματιστεί δικογραφία για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο.

Ο 16χρονος τις βραδινές ώρες του Σαββάτου, ξημερώματα Κυριακής και ενώ βρισκόταν στο υπό κατάληψη ΓΕΛ Αμφιλοχίας κατανάλωσε ποσότητα αλκοολούχων ποτών, τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο του Αγρινίου, λόγω μέθης. Οι Αρχές έπειτα από την εξέλιξη αυτή, προχώρησαν στην σύλληψη του πατέρα του, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.

Κλειστά σχολεία λόγω κορονοϊού και καταλήψεων

Δεκάδες σχολεία και τμήματα παραμένουν κλειστά λόγω κορονοϊού. Συγκεκριμένα, πρόκειται για 118 μονάδες που αφορούν είτε σε σχολικές μονάδες είτε σε επιμέρους τμήματα, ανάλογα με τον αριθμό των κρουσμάτων και τα οποία έχουν κλείσει προληπτικά για δύο εβδομάδες.

Δείτε τη λίστα του υπουργείου με τα κλειστά σχολεία και τμήματα

Κλειστά σχολεία λόγω καταλήψεων

Παράλληλα, αρκετά σχολεία παραμένουν κλειστά λόγω καταλήψεων,με διαφορετικά αιτήματα από τους μαθητές. Ωστόσο, στην κυβέρνηση θεωρούν πως αυτή την εβδομάδα θα υπάρξει αποκλιμάκωση. Αναφερόμενος στις καταλήψεις των σχολείων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πετσας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, υποστήριξε ότι από την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει αποκλιμάκωση. Απαντώντας σε ερώτηση για το αν οι καταλήψεις είναι πολιτικά υποκινούμενες, δήλωσε ότι υπήρξαν ξεκάθαρες τοποθετήσεις δημάρχων – με συγκεκριμένο πολίτικο προφίλ – υπέρ των κινητοποιήσεων. «Έχουμε πολλά πεδία διαφόρων, ας αφήσουμε τα σχολεία απ’ έξω», τόνισε ο κ. Πέτσας.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις