Χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκε ελεύθερος ο δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου Ευάγγελος Μπουρνούς μετά την απολογία του στον ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση της πυρκαγιάς στο Μάτι τον Ιούλιο του 2018 που άφησε πίσω της 102 νεκρούς.

Ο δήμαρχος Ε. Μπουρνούς αντιμετωπίζει κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος, μαζί με άλλους 19 κατηγορούμενους από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και αρμόδιες υπηρεσίες, που αφορούν τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια και πρόκλησης σωματικών βλαβών από αμέλεια.

Μετά το πέρας της απολογίας του, ο κ. Μπουρνούς δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Καταθέσαμε σε μία διαδικασία που χάθηκαν φίλοι, συγγενείς, γείτονες. Είμαστε εδώ για να αποκαλυφθεί η αλήθεια. Στόχος μας είναι αυτός, μόνο η αποκάλυψη της αλήθειας. Κάναμε ότι ήταν υπηρεσιακώς υπεύθυνο και ανθρωπίνως δυνατό».

Ελεύθερος με εγγύηση ο Ψινάκης

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης που απολογήθηκε την Τετάρτη, αφέθηκε ελεύθερος με την επιβολή χρηματικής εγγύησης 20.000 ευρώ.

Κατά την απολογία του η οποία διήρκεσε πάνω από τέσσερις ώρες ο Ηλίας Ψινάκης υποστήριξε ότι ο Δήμος είχε λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα αντιπυρικής προστασίας πριν από τη φονική πυρκαγιά και ότι ο μηχανισμός του ήταν έτοιμος να ανταποκριθείτε σε οποιοδήποτε αίτημα της πυροσβεστικής. Σύμφωνα με πληροφορίες υποστήριξε ότι η πυρκαγιά πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις εξαιτίας του ότι κατά την πρώτη ώρα δεν επιχείρησαν στην περιοχή εναέρια μέσα.

Όπως δήλωσε ο κ. Ψινάκης εξερχόμενος του ανακριτικού γραφείου: «Είχα οκτώ ερωτήσεις που έπρεπε να απαντηθούν νομικά και προσωπικά. Αυτά τα θέματα δεν αφορούν τη φονική πυρκαγιά αλλά ότι είχαμε κάνει σαν Δήμος πριν. Κατάλαβα ότι ο ανακριτής είναι πάρα πολύ ενημερωμένος και ότι θα έχουμε ραγδαίες εξελίξεις.»

Ο Hλίας Ψινάκης, ο οποίος είχε λάβει όσες φορές επιτρεπόταν προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί για την ογκοδέστατη δικογραφία, έφτασε συνοδευόμενος από τους δύο δικηγόρους του, τον κ Αλέξανδρο Λυκουρέζο και τον Δημήτρη Κουσουρή.

«Καταθέσαμε ένα υπόμνημα 42 σελίδων με 31 σχετικά έγγραφο με το οποίο αντικρούονται όλα τα σκέλη του κατηγορητηρίου. Η απολογία ήταν εξαντλητική και πιστεύουμε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ενοχής» τόνισε ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, ενώ ο άλλος του δικηγόρος, Δημητρης Κουσουρής πρόσθεσε ότι ο κύριος Ψινάκης «με την κατάθεση του υπηρέτησε την αλήθεια και μόνο την αλήθεια. Συνέδραμε ουσιαστικά το έργο του κ. ανακριτή το οποίο είναι εξαιρετικά δύει δυτικό».

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην Δήμαρχος Μαραθώνα αντιμετωπίζει αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος και είναι μεταξύ των 20 συνολικά ατόμων που διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος, κατά περίπτωση, για εμπρησμό από αμέλεια, ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και διά παραλείψεως καθώς και για σωματικές βλάβες κατά συρροή, δια παραλείψεως και από αμέλεια από υπόχρεους και μη.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις