Αυξάνονται τα κρούσματα κορονοϊού στο ιατρικό προσωπικό των νοσοκομείων κυρίως της Αττικής. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, στο Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας «Θριάσιο», 3 νοσηλευτές και 1 γιατρός έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό. Παρόμοιο είναι και το σκηνικό στο νοσοκομείο «Σωτηρία» καθώς την περασμένη εβδομάδα τρεις γιατροί και δύο νοσηλεύτριες βρέθηκαν θετικές στον κορονοϊό, ενώ 38 εργαζόμενοι που ήρθαν σε επαφή μαζί τους, τέθηκαν σε κατ’ οίκον περιορισμό. Την ίδια ώρα, συναγερμός σήμανε και στο Δρομοκαΐτειο όπου κατεγράφησαν δύο κρούσματα αυτή τη φορά σε ασθενείς.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο,οι δύο ασθενείς ήταν ασυμπτωματικοί. Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, οι δύο ασθενείς νοσηλεύονταν σε τμήμα οξέων περιστατικών, στον ίδιο θάλαμο από τις 25 Σεπτέμβρη. Την Πέμπτη τους έγινε τεστ κορονοϊού, το αποτέλεσμα του οποίου βγήκε σήμερα και τους έδειξε θετικούς στον ιό. Ο ένας από αυτούς πήρε εξιτήριο την Παρασκευή.

Σημείωσε χαρακτηριστικά: «Σε τμήμα οξέων περιστατικών νοσηλεύονταν δυο ασθενείς αλλοδαποί στον ίδιο θάλαμο από 25 Σεπτέμβρη. Επειδή διέμειναν στο κέντρο της Αθήνας η γιατρός την Πέμπτη για ασφάλεια τους έκανε τεστ κορονοιού. Βγήκε το αποτέλεσμα σήμερα και είναι θετικοί και οι δυο στο κορωνοϊό. Ο ένας μάλιστα πήρε εξιτήριο την Παρασκευή. Εντελώς ασυμπτωματικοί και οι δύο. Κοιμόταν στον ίδιο θάλαμο με άλλον ασθενή και έρχονταν σε επαφή με όλους τους ασθενείς του τμήματος. Φυσικά και με το προσωπικό.

Έχει επικοινωνήσει το νοσοκομείο με τον ΕΟΔΥ για οδηγίες. Πρέπει ο ασθενής να φύγει άμεσα από το Δρομοκαίτειο για νοσοκομείο που νοσηλεύει περιστατικά κορωνοϊού. Δεν μπορεί να μένει στο νοσοκομείο και να το φροντίζει το προσωπικό που είναι αναστατωμένο, χωρίς τα κατάλληλα μέσα ατομικής προστασίας. Απαραίτητο όλοι οι ασθενείς που εισάγονται να κάνουν τεστ κορονοιου όπως φωνάζουμε και δεν εισακουόμαστε».

Θριάσιο: 4 κρούσματα σε ιατρικό προσωπικό

Όπως αναφέρει το Σωματείο Εργαζομένων Θριασίου Νοσοκομείο μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί τέσσερα κρούσματα σε εργαζόμενους, ζητούν τη λήψη άμεσων δραστικών μέτρων και καταγγέλλουν πως δεν πάρθηκαν τα απαραίτητα μέτρα ύστερα από τον εντοπισμό των πρώτων κρουσμάτων στην Α’ Παθολογική κλινική. Χαρακτηριστικό είναι πως οι ίδιοι αναφέρουν πως παρά τον εντοπισμό η Α’ Παθολογική δέχτηκε κανονικά ασθενείς κατά την εφημερία της 19ης Σεπτεμβρίου.

Η ανακοίνωση των εργαζόμενων αναφέρει: «Τα συνεχιζόμενα θετικά κρούσματα SARS-CοV-2 σε εργαζόμενους (αρχικά σε 2 νοσηλευτές και 1 γιατρό της Α Παθολογικής κλινικής και κατόπιν σε 1 νοσηλεύτρια της Πνευμονολογικής κλινικής – είχε εργασθεί και στην Α Παθολογική κλινική) και ασθενείς του ΘΡΙΑΣΙΟΥ νοσοκομείου επιβάλλουν την άμεση λήψη ΔΡΑΣΤΙΚΩΝ μέτρων για την προστασία της υγείας εργαζομένων και ασθενών και την πρόληψη εξάπλωσης της επιδημίας».

Η ανακοίνωση συνεχίζει: «Θυμίζουμε, ότι παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις μας, μετά την εμφάνιση των δύο πρώτων κρουσμάτων στους εργαζόμενους της Α Παθολογικής κλινικής, δεν πάρθηκαν όλα τα αναγκαία μέτρα, όπως για παράδειγμα:

  • δεν τέθηκαν σε προληπτική καραντίνα όλες οι «στενές επαφές» των νοσουσών συναδελφισσών αλλά η καραντίνα περιορίστηκε μόνο σε νοσηλευτές
  • δεν ανεστάλη η εφημερία της κλινικής στις 19 Σεπτεμβρίου αλλά αντίθετα έγιναν εισαγωγές ασθενών πριν ολοκληρωθεί ο εργαστηριακός έλεγχος ασθενών και εργαζομένων».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, συνολικά από την αρχή της πανδημίας, έχουν νοσήσει συνολικά πάνω από 570 υγειονομικοί με κορονοϊό. Η ανακοίνωση των εργαζομένων του Θριασίου:

Οι ασθενείς που νοσηλεύονταν με κορονοϊό στο νοσοκομείο την Παρασκευή ήταν συνολικά 41, ενώ νοσηλεύονται παράλληλα 6 ύποπτα κρούσματα:

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις